Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Marić primio žestoke prijetnje, a uključio se i ministar: Nije mu svejedno kad je to vidio

Autor: Ivan Lukač

Nažalost, nogomet u Hrvatskoj ponovno je tema, ali ne u pozitivnom smislu. Afera s curenjem VAR snimci potpuno se otela kontroli. Bruno Marić podnio je ostavku na mjestu sudačke komisije HNS-a.

On možda nikada nije bio pravi izbor za tu funkciju zbog svega što se događalo tijekom njegove karijere. Iako je četiri puta od strane trenera i igrača proglašen sucem godine njegov problem je bio u tome što je još kao aktivan sudac bio itekako omražen kod navijača Hajduka.  HNS je znao da će to biti problem i kako će se stalno vršiti pritisak koji je ovaj tjedan eksplodirao.

Davno je već trebao dati ostavku, ali ovakav način je sramotan. Dobio je prijetnje, ali ne samo on njego i njegova obitelj. To je sramotna razina ljudskosti i ne smije se zbog nogometa, tako plemenite igre, pasti na tu razinu.

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Reakcija Banožića

Koliko je sve otišlo daleko najbolje govori činjenica da se u sve uključio i ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović. On je na konferenciji za medije rekao:

“Policija u svim ovakvim situacijama postupa na isti način, odnosno nastoji utvrditi što više činjenica, a nakon toga će, u koordinaciji s Državnim odvjetništvom, odlučiti o sljedećim koracima.”

U četvrtak je Marić stigao u HNS oko 11 sati izravno u ured Marijana Kustića. Nakon uvodnog čavrljanja izvadio je mobitel i počeo pokazivati poruke s prijetnjama smrću njemu i djeci. S raznih nepoznatih brojeva. Koliko god on glumio frajera, a to uistinu i je bio jer preuzeti ovakvu funkciju nakon što su ga i prebili treba biti frajer.

Foto: Damir Krajac/CROPIX

Samo tijekom ove sezone optužbe na račun arbitraže publicirali su glasnije ili tiše osim Hajduka i Osijek, Lokomotiva, Gorica, Istra 1961, Rudeš, a nezadovoljstvo su povremeno emitirali svi ostali, pogotovo Rijeka.




Ono što je ključno nitko, ali nitko nije pokraden! Suci su nam generalno loši i tu nema rasprave. Nitko nije oštećen namjerno nego isključivo zbog nesposobnosti sudaca. Loši su i to je činjenica i treba raditi na njihovom poboljšanju jer samo to je način da izbjegnemo ovakve drame koje sada postoje.

Hrvat im je ujedinio državu, a onda su ga odbacili kao pijanicu




Autor:Ivan Lukač
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.