![](https://www.dnevno.hr/wp-content/uploads/2024/07/19_07_2024-kuharica-1320x8807-1.jpg)
Tradicionalni škampi na buzaru: Neizostavna ljetna delicija
Neodoljivo mirisne, a mekane kao pamuk, domaće buhtle uvijek rado pripremamo za obitelj, ali i drage goste. Njihov okus i miris nerijetko u nama bude drage uspomene iz djetinjstva. Pripremite ih po ovom receptu, vrijedi svake minute truda!
Sastojci:
600 g brašna
300 ml mlakog mlijeka
1 vrećica suhog kvasca
100 g rastopljenog maslaca
100 g šećera
1/2 žličičice soli
1 cijelo jaje + 1 žumanjak
1/2 čajne žličice cimeta
Još:
marmelada po ukusu (šljive, ribizle, marelice)
8 žlica otopljenog maslac
5 žlica šećera
Priprema:
U prosijano brašno dodati kvasac, sol, šećer, razmućeno jaje i žumanjak, rastopljeni maslac, cimet i mlako mlijeko. Zamijesiti glatko tijesto, pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti na toplo mjesto da tijesto naraste. Premijesiti tijesto i ostaviti ga još jednom da na raste. Radnu plohu posuti brašnom, tijesto oblikovati u obliku valjka i isjeći na 2 cm širine. Svaki valjčić razvaljati na cca 10 cm, po sredini staviti 1 žlicu marmelade, saviti, premazati rastopljenim maslacom i posuti šećerom. Tako pripremljenu buhtlu staviti u podmazanu posudu za pečenje i nastaviti slagati ostale buhtle. Kada se posuda napuni, pokriti čistom krpom i ostaviti pola sata da stoji. Peći na 200°C 10 minuta pa smanjiti temperaturu na 180°C i nastaviti pečenje još 20-25 minuta.
Tradicionalni škampi na buzaru: Neizostavna ljetna delicija
Uštipci s medom i svježim voćem: Sve što vam treba za slatki početak dana
Brze lazanje: Slastan ručak u tili čas, ni Talijani ne bi odbili
Tiramisu u čaši: Savršena kombinacija okusa i efektan izgled za pravi užitak