Sočni burger obogatite domaćim džemom od luka

Autor: T.Š.

Pripremite vlastiti džem od luka i obogatite sočne burgere ukusnim dodatkom koji podiže okus omiljenog jela.

Sastojci:

2 velike glavice žutog luka
2 žličice maslaca
1 žličica maslinova ulja
2 žličice octa
sol

Priprema:

Ogulite luk pa ga prerežite popola pa na ploške debljine 5 mm. Na srednjoj vatri u tavi rastopite maslac s maslinovim uljem. Dodajte luk i pomiješajte ga s maslacem i uljem. Luk cijelo vrijeme miješajte i stružite dijelove koji se lijepe. Na laganoj vatri miješajte luk 40 minuta dok ne započne proces karamelizacije i tada podlijte octom. Pričekajte još 5 minuta da tekućina ispari pa posolite.




Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.