Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Na njemu je Dinamo baš pogriješio, pustili ga besplatno, sad ga Srbin vodi u ligu petice

Autor: GIŠ

Zagrebački Dinamo diljem Europe, a i šire, postao je poznat po sjajnoj proizvodnji, zatim i prodaji mladih igrača za kojima se otima pola Europe. No i modrima se zna potkrasti pokoja pogreška pa se zna dogoditi kako je neki igrač jednostavno prekrižen kao višak, da bi zatim zasjao u pečalbi i završio u klubu liga takozvane petice.

Jedan od takvih je i dijete Dinama Dinko Horkaš, koji nikad nije dobio priliku u matičnom klubu, da bi preo Zrinjskog, Posušja, Varaždina otišao u Bugarsku gdje s velikim uspjehom brani za Lokomotiv iz Plovdiva. Horkaš je za Lokomotiv ove sezone skupio 23 nastupa u kojima je primio 28 golova, a u Bugarsku je mladi golman došao 2022. godine.

Njegovi nastupi za Lokomotiv zainteresirali su i klubove iz liga petice, a kako će Dinko na kraju sezone imati čiste papire, završava mu ugovor s Lokomotivom, najviše je za Hrvata zagrizao Las Palmas, koji bi ga rado vidio na ljeto u svojim redovima, kao zamjenu za sadašnjeg golmana kojeg namjeravaju prodati, tvrde španjolski mediji.

Dovodi ga Srbin




Horkaš se već nalazi na Kanarskim otocima, gdje je prije tjedan dana odgledao utakmicu njegovog budućeg kluba protiv Betisa, piše AS, dok Marca tvrdi kako je 25-godišnji Hrvat već obavio liječnički pregled i sve upućuje kako će Dinko Horkaš sljedeće sezone nastupati u elitnom rangu španjolskog nogometa.

Kako javljaju lokalni mediji s Canarias 7, Horkaš bi trebao zamijeniti prvog čuvara mreže Alvara Vallesa, kojeg Las Palmas namjerava prodati ovo ljeto, a njegove nastupe u Bugarskoj navodno je pratio srpski šef Las Palmasove skautske službe Branko Milovanović i očito je naš vratar zadovoljio ukus španjolskog prvoligaša.

Las Palmas je uspio osigurati opstanak u La Ligi ove sezone, završili su na 15. mjestu od 20 klubova, koliko se natječe u najjačoj španjolskoj ligi, a ako je za vjerovati medijima iz Španjolske, Dinko Horkaš sljedeće sezone stajat će između vratnica kluba s Kanarskih otoka.




Poznati Hrvat kod Tita je upadao s pištoljem: Osiguranje u Beogradu samo se sklanjalo

Autor:GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.