Foto:Davor Pongracic / Cropix

Potresno otkriće bivšeg dinamovca: ‘Bolujem od raka, jedno bih volio prije smrti’

Autor: K.I.

Njemački vratar Georg Koch (52) igrao je u redovima zagrebačkog Dinama u sezoni 2007/08. U potresnom razgovoru za njemački Bild Koch je otkrio kako boluje od raka i da su mu liječnici rekli da mu nema spasa.

U svibnju prošle godine Koch je napustio trenersku poziciju u trećeligašu Viktoriji iz Kölna iz “osobnih razloga”. Sada je postalo jasno da je taj razlog teška bolest.

“Bolest je neizlječiva i umrijet ću. Liječnici su mi prije godinu dana rekli da imam šest mjeseci života, ali još sam tu. Volio bih još pogledati po jednu utakmicu svakog kluba u kojem sam igrao”, rekao je Koch.

Foto: Davor Pongracic / Cropix

U Dinamo stigao bez odštete

A profesionalnu karijeru započeo je u redovima SpVGG Erkenschwicka 1990. godine. Potom je igrao u Fortuni Düsseldorf, PSV-u, Arminiji iz Bielefelda, Kaiserslauternu, Energie Cottbusu, Duisburgu, Dinamu bečkom Rapidu i Herfordu u kojem se umirovio 2009. godine.

“Ima dana kad mi se čini da bih mogao iščupati drvo i tad hodam satima, a ima faza kad se osjećam jadno i ne ustajem iz kreveta. Ali borim se i ne kukam jer to nikad nije bio moj stil”, dodaje Koch.

U redove zagrebačkog Dinama stigao je kao slobodan igrač nakon raskida suradnje s Duisburgom, a u dresu zagrebačkog kluba je odigrao ukupno 39 utakmica i osvojio naslov hrvatskog prvaka i Kup.

Prava istina o sukobu između Dražena Petrovića i legendarnog Srbina, evo tko je sve zakuhao







Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.