Foto: AP Photo/Amel Emric/ilustracija/ Guliver

Huligani u susjedstvu napali majku i dječaka (13): ‘Napali su nas, a nitko nam nije došao pomoći’

Autor: I.L.

Veliki incident o kojem bruji susjedna BiH dogodio se u Sarajevu. Dvojica huligana napali su ženu i dijete u centru Sarajeva zbog majice na kojoj piše “Delije sever”. Nitko od prolaznika nije ni pokušao pomoći.

“Moje maloljetno dijete od nepunih 14 godina i ja smo napadnuti ispred SSC-a u centru Sarajeva kod zajedničkih institucija jer je dijete na sebi imalo majicu s obilježjima Crvene zvezde. Čupali su dijete, nasilno su mu skinuli majicu, mene su krvnički odgurnuli da sam pala i povrijedila koljena i dlanove” započela je majka.

Potom je nastavila: “To je iz čiste mržnje. Njima je mrak na oči pao kad su vidjeli da je majica sa obilježjima Crvene zvezde. Vikali su: ‘Skidaj četničku majicu, što si to obukao, ubit ću te, povrijedit ću te, skidaj‘. Djetetu je bilo neugodno skidati majicu jer bi ostao gol. Na kraju su mu je nasilno skinuli i pobjegli s majicom” rekla je za ATV.

Foto: Marko Metlas /MN Press / Guliver Image

Istraga u tijeku

Ispričala je kako ljudi nisu došli pomoći: “Vjerujte, nitko nam nije prišao. Doslovno nitko. Ni meni ni djetetu. Išli su svojim putem, nisu se ni osvrnuli. Ustala sam i pozvala policiju. Oni su došli brzo. Ušla sam u SSC i pozvala čuvara. Taj ulaz je pokriven video nadzorom i nadam se da će ih policija uspjeti identificirati.”

Sve se dogodilo oko pola sedam kada se na tom dijelu grada nalazi veliki broj ljudi. Policija je djelo kvalificirala kao krivično djelo nasilničkog ponašanja, ali majka dječaka ističe da je u pitanju čista mržnja.

Za kraj je rekla: “Rekla sam im da to nije klasično nasilničko ponašanje, to je doslovno nacionalna netrpeljivost. Vidjeli su da nismo Bošnjaci. Na majici je sitnim slovima pisalo ‘Delije sever‘. Sve je prijavljeno MUP-u Kantona Sarajevo. Tek sam sad postala svjesna gdje živimo i s kim živimo. Odbijala sam sebi priznati da ima tako loših ljudi. Život me demantirao.”

Srbinu su branili da trenira slavnog Hrvata, ali od njega je napravio najboljeg na svijetu







Autor:I.L.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.