AP Photo/Frank Augstein/Guliver Image/Ilustracija

Jedan od najboljih nogometaša svijeta rekao ne i šokirao cijelu naciju

Autor: K.I.

Jedan od najboljih nogometaša svijeta nastavlja zadavati teške udarce svojoj domovini Francuskoj.  Nakon što je donio odluku o napuštanju PSG-a i posve izvjesnog transfera u Real Madrid Kylian Mbappe je, kako navode francuski mediji, zadao novi udarac naciji.

Naime, izbornik francuske olimpijske reprezentacije Thierry Henry uputio je Mbappeu poziv za nastup na Olimpijskim igrama za U23 reprezentaciju kojoj je Pariz domaćin ovoga ljeta. A od njega je stigla – odbijenica.

Ranije je bilo najavljeno da bi Mbappe trebao biti jedan od trojice starijih igrača od 23 godine (kako dozvoljava pravilnik) koji će zaigrati za mladu reprezentaciju, ali on je odlučio odigrati Europsko prvenstvo u Njemačkoj i onda se posvetiti klupskom nogometu. Svemu je navodno kumovao i Realov predsjednik Florentino Perez koji je spustio rampu i rekao da računa na igrača u kolovozu. U cijeloj priči nije pomogao niti lobi francuskog predsjednika Macrona.

Iskusna trojka

Umjesto Mbappea tako bi za momčad pod vodstvom Henryja trebali zaigrati Alexandre Lacazette, Antoine Griezmann i Olivier Giroud. Bez sumnje jaka imena francuskog i europskog nogometa, ali s Mbappeom bi šanse za zlatnu medalju na domaćem terenu vrtoglavo porasle.

Iza Mbappea je sezona u kojoj je s PSG-om osvojio novi naslov francuskog prvaka i naslov najboljeg strijelca prvenstva s 27 golova, kojima je pridodao i devet asistencija.




U redove PSG-a stigao je u kolovozu 2017. godine iz Monaca za 180 milijuna eura odštete, a Pariz će napustiti kao slobodan igrač nakon isteka ugovora. Od sljedeće sezone mogao bi postati suigrač našem Luki Modriću, dakako u slučaju da se transfer realizira i da kapetan vatrenih ostane u Madridu.

Dinamo je na njemu dobro zaradio, a sada ima čiste papire i mogao bi se vratiti u Maksimir

Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.