Foto: GuliverImage/AP Photo/Jose Breton

Ovako je Modrić ušao u povijest: ‘Vježbali smo to mjesecima’

Autor: Ivan Lukač

Luka Modrić 1. lipnja će pokušati na Wembleyu osvojiti svoju šestu Ligu prvaka. Svoju prvu osvojio je prije 10 godina kada je Real u finalu u Lisabonu srušio gradskog rivala, Atletico, a jedan od “krivaca” bio je upravo Modrić.

Atletico Madrid je poveo golom Godina u 36. minuti nakon velike pogreške Ikera Casillasa, a nakon toga je Real žestoko pritiskao i tražio izjednačenje.  Igrala se 93. minuta i Atletico je već vidio trofej u svojim rukama, ali Real je to morao spriječiti. Kraljevski klub dobio je korner.

Modrić je je sjajno ubacio iz kornera, a Sergio Ramos glavom pogodio mrežu za 1-1. Na semaforu je stajalo 92:48, a “kraljevski klub” je na tom pogotku stvorio dinastiju koja je od 2016. do 2018. osvojila tri Lige prvaka zaredom.

 




Za povijest

Ramos je rekao: “Luka i ja smo se savršeno znali. Nismo trebali ni govoriti, shvatili bi jedan drugog samo pogledom, a nitko nije mogao osporavati Lukinu kvalitetu. Plasirao je loptu gdje smo planirali i ja sam potrčao te sam se tako našao praktički sam na visini penala. Tako da je to bilo savršena egzekucija. Krenula je kornerom kojeg je izveo moj brat Luka Modrić u minuti koju svatko zna. To je bila akcija koju smo vježbali mjesecima.”

Potom je dodao: “Mom čuvaru Godinu sam prodao lažnjak, a Ronaldo mi je napravio blok, iz kojeg sam istrčao, a čuvar mi je ostao zatvoren. Napao sam mjesto na koje je dolazila lopta sam i ostalo je povijest. Za mene i Real.”

Španjolski klub traži 15. naslov, dok će “crno-žuti” pokušati doći do drugog. Luka Modrić tražit će svoj šesti trofej Lige prvaka, s čime bi se izjednači s rekorderom Pacom Gentom. Osim njega šesti naslov napada Kroos, Carvajal i Nacho.




Poznati borac o borbi s Filipovićem: ‘Prodao sam dušu vragu da se borim s Cro Copom’

Autor:Ivan Lukač
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.