Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Kakva ‘pljuska’ za Hrgovića: Ništa od borbe za pojas, ovo nije normalno što mu rade

Autor: K.I.

Pred Filipom Hrgovićem najveća je dosadašnja borba u karijeri. Protivnik u Rijadu 1. lipnja na priredbi pod nazivom ‘Matchroom vs. Queensberry: 5v5’ bit će mu Britanac Daniel Dubois, ali ta borba prema svemu sudeći neće biti vrijedna titule IBF-ovog prvaka.

Nakon što je Ukrajinac Oleksandr Usyk pobijedio Tysona Furyja u borbi za ujedninjenje titula u teškoj kategoriji, a Britanac odmah najavio aktivaciju klauzule o revanšu mnogi su očekivali da će Usyk brzo ostati bez IBF-ovog naslova.

O cijeloj se priči oglasio Daryl Peoples, predsjednik IBF-a, organizacije prema kojoj je Hrgović obvezni izazivač. “Pravilo IBF-a je poznato, a ono kaže da dogovor revanša ne može utjecati na borbu s obveznim izazivačem. To nije tajna, svi promotori to znaju. Svi znaju posljedice klauzula o revanšima”, objasnio je Peoples.

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Izuzeće od pravila

U prijedvodu, Peoples je rekao da Usyk, koji je između ostaloga aktualni prvak prema IBF-u, može tražiti od organizacije da zanemari pravilo o obveznoj borbi protiv prvog izazivača prije nego li odradi uzvratnu borbu s Furyjem. Iako zasad to nije napravio, sve vodi k tome da borba između Hrgovića i Duboisa neće biti za titulu.

Upitan je stoga Peoples i direktno hoće li se Britanac ili Hrvat boriti za naslov 1. lipnja? “Ne znam. Zasad ta borba nije za titulu. Ljudi se svašta dogovaraju, a da pritom mene nitko ništa ne pita. Svjestan sam toga. Ako Usykov tim zatraži izuzeće od pravila, to ide na IBF-ov upravni odbor te ako tamo prođe, onda će se to prihvatiti”, rekao je Peoples.

Dakle, konačne potvrde još nema, ali prema svemu sudeći Hrgović se protiv Duboisa neće boriti za titulu, ali pobjeda bi mu donijela zadržavanje statusa obveznog izazivača i skoru priliku za naslov. Poraz bi ga, pak, jako unazadio, ali o njemu u ovom trenutku ne treba niti razmišljati.

Đokovićeva mama Hrvatica se otvorila: ‘Srđan mi to nikad nije oprostio’




 




Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.