Neodoljivi mango cheesecake: Gotovo je nemoguće stati na jednom komadu

Autor: T.Š.

Vikend je idealno vrijeme za pripremu ukusnog deserta. Isprobajte recept za neodoljivo isvježavajući mango cheesecake. Ljubitelji cheesecakea teško će ostati na jednom komadu!

Sastojci:
Podloga:
100 g mljevenih keksa
50 g rastopljenog maslaca
1 žlica kokosova brašna
Krema od manga:
400 g manga
80 g šećera
limunov sok
5 listića želatine
100 g slatkog vrhnja
Krema od sira:
200 g kremastog sira sobne temperature
50 g šećera u prahu
50 g grčkog jogurta
4 listića želatine
20 ml vode
100 g slatkog vrhnja

Priprema:

Sameljite kekse, dodajte rastopljeni maslac i žlicu kokosova brašna. Smjesu od keksa ravnomjerno rasporedite u kalup obložen papirom za pečenje (dno) i dobro utisnite te spremite u hladnjak. Za kremu od manga očistite mango te ga izblendajte u pire. Pire od manga stavite u posudu na vatru, dodajte mu šećer i sok od limuna. Miješajte 5 – 10 minuta dok se šećer ne otopi. U hladnu vodu potopite jedan po jedan listić želatine. Kad nabubri, ocijedite želatinu i dodajte je u još topli pire od manga. Miješajte dok se sva želatina ne rastopi. Ohladite pa dodajte slatko vrhnje i lagano promiješajte. U kremasti sir sobne temperature dodajte šećer u prahu te izmiksajte pa dodajte jogurt i sve sjedinite. Na kraju dodajte slatko vrhnje. U hladnu vodu potopite 4 želatine, jednu po jednu. Ostavite da nabubri. U međuvremenu, zakuhajte 20 ml vode i pričekajte da se malo ohladi. U toploj vodi rastopite ocijeđenu želatinu. Vodu sa želatinom dodajte u kremu od sira i sve dobro
izmiksajte. Izvadite kalup iz hladnjaka. Na sredinu dna od keksa stavite malo bijele kreme pa oko nje žute kreme i tako dok ne potrošite obje. Ohladite preko noći.

Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.