Susjeda vam je dala sumnjiv recept za štrukle? Pripremite ih ovako, znat će da ste ju prokužili

Autor: T.Š.

Brojni se recepti danas nude na društvenim mrežama, a još uvijek se oni najbolji prenose s majki na kćeri, dok se bakine kuharice posebno se čuvaju. Razmjene recepata česte su među prijateljima pa i susjedima, no ponekad se dogodi da ne dobijemo pravi recept.

Ako ste dobili recept za jelo koje obožavate, ali vam nikako ne uspijeva kao jelo kada ga radi osoba koja je dala recept, vrijeme je da posumnjate u omjere. Da, neki baš i ne vole dijeliti svoje tajne recepte pa ponekad naprave određene korekcije u receptu koji dijele.

Kako ne bi pogriješili, donosimo recept za savršene zagorske štrukle. Pripremite ih, poslužite i pratite reakcije !

Sastojci:
Za tijesto:
350 g brašna (pola glatko, pola oštro)
50 ml ulja
pola žličice alkoholnog octa
150 ml vode
prstohvat soli
Nadjev:
600 g svježeg kravljeg sira
1 jaje
170 g milerama
prstohvat soli

Priprema:

U posudi dobro izmiješajte sve sastojke za tijesto u jednoličnu smjesu, prekrijte prozirnom folijom pa pustite da odstoji 40 minuta. U drugoj zdjeli pomiješajte svježi sir, jaje i 100 g milerama te posolite. Tijesto razvucite na pobrašnjenoj površini što tanje. Nanesite nadjev, zarolajte da sa svake strane dođe do sredine stola. Obilježite prstima štrukle tako da utisnete u tijesto veličinu štrukle (veličina dlana) i tanjurićem ih presijecite. Položite ih u lim obložen papirom za pečenje, premažite ostatkom vrhnja i pecite na 185 °C oko 35 – 40 minuta.




Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.