Foto: Panoramic / Guliver Image

Đokovićeva mama Hrvatica se otvorila: ‘Srđan mi to nikad nije oprostio’

Autor: K.I.

Prije točno 37 godina na današnji dan rodio se jedan od najboljih, za mnoge i najbolji tenisač svih vremena Novak Đoković. Njegova mama Dijana, inače porijeklom Hrvatica, prisjetila se tog dana prilikom gostovanja u emisiji ‘Dok anđeli spavaju‘.

“Čim su mi ga donijeli, odmah sam znala da je moj. Bio je jedini bez povoja na glavi, derao se kao magarac. Odmah sam rekla: ‘Ovaj je moj, garant!’ Od prvog dana je bio grlat, a izgledao je kao beba od tri mjeseca”, otkrila je Dijana Đoković kroz osmijeh.

“Trebao se roditi u znaku Bika, ali je prebacio nekoliko dana. To mi Srđan nikad nije oprostio. Zašto nije Bik, nego je prešao u Blizance, ali što da radim kad dijete neće van. Bilo mu je lijepo u maminom trbuhu, pa smo morali izazvati porod. Kada se konačno rodio, bio je velika beba, imao je četiri kilograma i 250 grama. On je mene ‘pojeo’ iznutra, prisjetila se Dijana Đoković.

Screenshot/YouTube

Ispisao povijest tenisa

“Četrdeset dana nisam mogla doći sebi i vratiti organe na mjesto. Skoro nisam mogla disati poslije poroda, u trbuhu sam imala rupu. Ali, Bogu hvala, sve je bilo kako treba”, dodala je Novakova mama.

Dijana Đoković porijeklom je iz Hrvatske, njezina je obitelj iz okolice Vinkovaca. Iako je prvotno bila katolkinja, nakon stupanja u brak sa Srđanom Đokovićem, Novakovim ocem, promijenila je vjeru svojih predaka. Nakon rođenja sina Marka odlučila krstiti se u pravoslavnoj crkvi i tako promijeniti vjeru svojih predaka na inicijativu Srđanove obitelji.

Novak Đoković danas je rekorder s 24 osvojena Grand Slam naslova, dva više od prvog pratitelja Rafaela Nadala. Na prvom mjestu ATP ljestvice proveo je rekordnih 426 tjedana, a ove sezone malo se muči s formom i uoči nastupa na Roland Garrosu je bez osvojenog Grand Slam naslova. To će pokušati promijeniti ovog tjedna nastupom na ATP turniru u Ženevi uoči odlaska u Pariz.

 




Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.