Foto: Zeljko Hajdinjak/CROPIX

Srbi se iza poraza nisu smirivali zbog dvojice Hrvata, bune se da su zbog njih izgubili

Autor: Ivor Krapac

Nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo rukometašica je jučer donio poraz hrvatskih reprezentativki s ispuštenim vodstvom u završnici utakmice protiv Rumunjki u Koprivnici, a napeta završnica izazvala je dosta odjeka i u susretu Srbije s Crnom Gorom u Podgorici.

Crnogorske rukometašice su kod kuće slavile s 26:25, bila im je to četvrta pobjeda u ovim kvalifikacijama u kojima su već osigurale odlazak na EP. Srpkinjama u borbi za željeno drugo mjesto slijedi nastavak utrke s Turkinjama, koje su trenutno na drugoj poziciji u ovoj kvalifikacijskoj skupini i imaju dva boda više.

Nakon ogleda s Crnogorkama u Podgorici, na srpskoj strani su se u reakcijama na poraz najviše vraćali na situaciju iz završnice utakmice, kada je bilo i bijesa na račun hrvatskog sudačkog dvojca, Zorana i Davora Lončara. Pritom je najviše ‘eksplodirao’ Uroš Bregar, slovenski trener na klupi srpske reprezentacije. Njegovu ekipu sada čeka nastavak borbe s Turkinjama, od kojih su Srpkinje lani bile jače u odlučujućim utakmicama za odlazak na Svjetsko prvenstvo.




Puno zbrke na kraju

U utakmici u kojoj su Srpkinje izgubile od Crnogorki u Podgorici, Zoran i Davor Lončar su u posljednjoj minuti prvo dosudili faul u napadu Matei Pletikosić, Hrvatici u dresu Crne Gore, a potom je bio dosuđen i prekršaj u napadu Srpkinja u njihovom pokušaju izbjegavanja poraza kod +1 u korist Crnogorki.

Izbornik Srbije Uroš Bregar na to nije ostao miran. Slijedili su njegovi žestoki prigovori hrvatskom sudačkom dvojcu, no sve što je Slovenac na klupi Srpkinja uspio ishoditi bio je žuti karton koji mu je pokazan zbog prigovaranja. Pobjeda je pripala Crnogorkama, a srpskim igračicama slijedi borba za dvije pobjede u preostala dva kola u skupini, u završnici utrke za drugo mjesto.

Srpkinje će 3. travnja u gostima igrati protiv Bugarske u utakmici u kojoj su izrazite favoritkinje, a potom će se nadati završetku puta u skupini ispred Turkinja, protiv kojih će 7. travnja ići po pobjedu u Srbiji. U prvom dijelu ovih kvalifikacija, dok su Turkinje i Srpkinje igrale u Turskoj, utakmica je bila završena bez pobjednika, s 29:29 na semaforu.




Bivšem Vatrenom propali milijuni u sekundi: Otvoreno govorio o debaklu na burzi

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.