Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

‘Kraljica šoka’ ponovno šokirale: Nevjerojatan poraz Hrvatske u Koprivnici

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Novi poraz od Rumunjske upisala je ženska rukometna reprezentacija. U utakmici 4. kola skupine 1 kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. ‘Kraljice šoka’ su u Koprivnici poražene s 25:23.

Rumunjke su do pobjede došle velikim preokretom u zadnjih devet minuta dvoboja, kad su napravile seriju 6-0 i zaostatak od četiri gola pretvorile u trijumf. Najbolja u hrvatskoj reprezentaciji bila je Andrea Šimara koja je sa stopostotnom preciznošću postigla šest golova.

Tea Pijević je imala 12 obrana. Rumunjke je predvodila Sonia Seraficeanu sa šest pogodaka, a pet ih je postigla Corina Lupei. Bila je to utakmica s velikim oscilacijama.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hrvatski rukometni savez (@hrs_insta)




Neugodan poraz

Uspjela je Hrvatska do 23. minute doći i do tri gola prednosti (9-6), ali su Rumunjke u samo dvije minute napravile seriju 3-0 za izjednačenje na 9-9. Nažalost, hrvatske rukometašice nisu uspjele iskoristiti igračicu više u završne dvije minute već su primile pogodak za 11-11, što je bio rezultat nakon prvih 30 minuta igre.

Do 52. minute izabranice Ivice Obrvana držale su prednost (23-19) koja im je donosila željeno prvo mjesto u skupini, da bi im se dogodio neshvatljiv pad. Koji se dogodio i na SP u prosincu prošle godine.




Rumunjke su u završnih osam minuta napravile 6-0 i na kraju došle do pobjede 25-23, kojom su zadržale stopostotni učinak te osigurale prvo mjesto. Hrvatska će vizu za završni turnir morati izvaditi u zadnje dvije utakmice.  Protivnice će im biti Grčka i BiH.

Modrić se oglasio nakon drame i izazvao simpatije: ‘Luka, velik si’

Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.