![](https://www.dnevno.hr/wp-content/uploads/2024/07/19_07_2024-kuharica-1320x8807-1.jpg)
Tradicionalni škampi na buzaru: Neizostavna ljetna delicija
Brzi ražnjići i marinirano pečeno povrće uvijek su idealan izbor kada želite slastan i bogat obrok u tren oka!
Sastojci:
1 pileća prsa
200 g pilećih jetrica
150 g tanko narezane pancete
Marinada za povrće:
40 ml maslinova ulja
30 ml balzamičnog octa
3 žlice senfa
3 žlice meda
1,5 čajna žličica suhe majčine dušice
1 žličica češnjaka u prahu
1 žličica soli
pola žličice mljevenog crnog papra
Priprema:
Bijelo meso narežite na kockice i malo posolite, a jetrica narežite, ali ne solite. Svaki komadić mesa zamotajte u tanko narezanu pancetu. Na štapić za ražnjić slažite naizmjence bijelo meso pa jetrica. Kratko pecite na malo ulja sa svih strana dok ne dobije lijepu boju te poslužite uz prilog od mariniranog pečenog povrća ili krumpiriće i sezonsku salatu. Ako se odlučite za povrće, marinirajte ga oko pola sata prije pečenja.
Tradicionalni škampi na buzaru: Neizostavna ljetna delicija
Uštipci s medom i svježim voćem: Sve što vam treba za slatki početak dana
Brze lazanje: Slastan ručak u tili čas, ni Talijani ne bi odbili
Tiramisu u čaši: Savršena kombinacija okusa i efektan izgled za pravi užitak