Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

Legendarni Hrvat napustio reprezentaciju Crne Gore, evo kako je to objasnio

Autor: K.I.

Legendarni bivši vratar hrvatske rukometne reprezentacije Vlado Šola više nije izbornik crnogorske rukometne reprezentacije. Odlazak je uslijedio nakon neuspjeha Crne Gore protiv Italije u baražu za Svjetsko prvenstvo.

Dio navijača crnogorske reprezentacije je nakon poraza od Italije tražio od Šole ostavku smatrajući da je n najveći krivac što se njihova reprezentacija nije plasirana na Svjetsko prvenstvo.

“Igračima čestitam, preuzimam odgovornost na sebe. Ja sam kriv za sve što je bilo loše. Podnosim odmah ostavku. Žao mi je ako sam razočarao rukometni svijet u Crnoj Gori”, rekao je Šola.

Foto: Bozo Radic/CROPIX

Odlazi nakon 15 mjeseci

Hrvatski 55-godišnji stručnjak kormilo reprezentacije Crne Gore preuzeo je u veljači 2023. godine, te ih je vodio u kvalifikacijama za EHF EURO 2023. godine. Crna Gora je tada bila treća u grupi i izborila je nastup na kontinentalnoj smotri.

Bivši igrač Medveščaka, Siska, Mindena, Chamberyja, Veszprema i Zagreba trenersku je karijeru započeo 2011. godine na klupi Zvezde Zvenigorod, a potom je radio kao trener vratara u hrvatskoj reprezentaciji u dva navrata.

Najdulje se zadržao u Al Dihailu, a vodio je još Beijinh Sport, Zagreb i MRK Dugo Selo prije dolaska na klupu crnogorske reprezentacije. U veljači ove godine ugovor mu je produljen na dodatnih godinu dana, ali sada je odlučio sam podnijeti ostavku.

Modrić je donio odluku koju iščekuje cijela Hrvatska: ‘Luka je odlučio’







Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.