Hrskave izvana, mekane i mirisne iznutra: Pohane bukovače za prste polizati

Autor: T.Š.

Pohane bukovače možete poslužiti kao predjelo ili glavno jelo. Isprobajte ovaj recept i nećete se razočarati – bukovače će biti hrskave izvana, a mekane i mirisne iznutra.

Sastojci:

500 g bukovača
4 jaja
250 g glatkog brašna
250 g krušnih mrvica
ulje, sol, sezam

Priprema:

Odvojite bukovače i odrežite peteljku. Jednu po jednu stavite u brašno, potom u razmućena i posoljena jaja te u krušne mrvice sa sezamom. Pohajte u zagrijanoj tavi u dubokom ulju dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Stavite na papirnati ručnik kako bi se upio višak ulja i posolite po želji. Poslužite uz tartar i omiljenu salatu.




Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.