Screenshot

Nogometaš završio u komi nakon teške nesreće na terenu, nesuđeni dinamovac sve pratio

Autor: Ivor Krapac

Ružne scene obilježile su jučerašnju večernju utakmicu Bordeaux – Guingamp u drugom razredu francuskog klupskog nogometa. Alberth Elis, napadač iz Hondurasa u dresu Bordeauxa, završio je nastup prisilnim izlaskom iz igre u ranoj fazi utakmice, a sve se dogodilo nakon ružnog sudara dok je bio u dvoboju s protivničkim obrambenim igračem Donatienom Gomisom već u prvoj minuti susreta.

Elis je ostao ležati i dugo mu se ukazivala pomoć, nije mogao nastaviti utakmicu, a po informacijama iz Francuske, prilikom odvođenja u bolnicu bio je stavljen u induciranu komu. U bolnici je primljen na odjel intenzivne njege, a obavljene su dodatne provjere i kako govore kasnije informacije, i operativni zahvat zbog ozljede glave.

Igrača iz Hondurasa koji je teško nastradao u sudaru na terenu sada čeka oporavak koji prate liječnici, a uz 28-godišnjeg Elisa je i njegova obitelj. Prizor sudara na terenu u ranoj fazi francuske drugoligaške utakmice u Bordeauxu možete pogledati u videu – OVDJE.

Gol nesuđenog dinamovca i posveta suigraču

Nakon dramatičnih prizora i dok su se čekale vijesti o Elisu koje su slijedile, utakmica u Bordeauxu je bila nastavljena, a završena je s 1:0 golom 21-godišnjeg slovenskog napadača Žana Vipotnika u 40. minuti. Jedini strijelac na utakmici je, tako, bio mladi Slovenac koji je nesuđeni dinamovac, s obzirom na to da zagrebački Plavi prošle godine bili zainteresirani za njegovo dovođenje.




Vipotnik proteklog ljeta ipak nije završio u Dinamu, već je iz Maribora bio prodan Bordeauxu za 2,7 milijuna eura, a jučer se istaknuo jedinim golom na susretu koji se pamti i zbog teških scena s njegovim klupskim suigračem. Momčad Bordeauxa je nakon završetka utakmice pobjedu posvetila upravo Alberthu Elisu, čije stanje liječnici nastavljaju pratiti.

Torcida se javila s provokacijom u smjeru Zagreba, zastave i transparent sve pokazali




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.