Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Hrvatski carinici objavili oglas koji će mnoge raspametiti: Litru prodaju po samo 0.66 eura

Autor: Dnevno.hr

Rakija je na našim prostorima od davnina jedno od najcjenjenijih, a opet najdostupnijih alkoholnih eliksira uz koju su mnogi preboljeli prehlade i gripe. Ipak, u moderno doba europske birokratske novonormalne stvarnosti, ni do rakije više nije lako doći.

Tako se već godinama domaći seljak buni zbog toga što više ne može proizvesti rakije u svojem dvorištu koliko želi, mora ispuniti birokratske uvjete i standarde, za osobne uporabe koristiti samo određeni dio proizvodnje i tako dalje. No, bilo kako bilo, ako nekom nedostaje rakije u ovo doba prehlada, zna se gdje se može kupiti.

Područni carinski ured (PCU) u Osijeku objavio je ovih dana javni poziv za prikupljanje pisanih ponuda za kupnju zaplijenjene robe. Rok istječe danas. Među ponuđenom robom su i dosta velike količine – rakije.

Foto: Vlado Kos / CROPIX

Sve za manje od dvije i pol tisuće eura

Radi se o 3689.80 litara voćne rakije u rinfuzi jakosti 37 do 45 posto. Početna cijena za litru rakije iznosi 0.66 eura, a ukupno 2435.26 eura. Prodaja se obavlja po poznatom sustavu ‘viđeno – kupljeno’ bez garancije uz obavezu kupca da ishodi potrebne dozvole i druge isprave, a kupac se obvezuje redestilirati kupljenu rakiju i za to je dužan podnositi mjesečna izvješća nadležnom trošarinskom uredu.

Iznenadit ćete se odgovorom na pitanje rade li bolju rakiju Srbi ili Hrvati

Na popisu robe koju je Carinski područni ured u Osijeku ponudio na javnoj dražbi još su i mobiteli, ventilatori, bušilice, kosilica za travu i svašta neočekivano.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.