Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Grlić Radman ima razlog za slavlje: Pogledajte koliki iznos mu sjeda na račun od dionica

Autor: B. D.

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman vlasnik je tvrtke za preradu mesa Agroproteinke. Tvrtka je prošle godine ostvarila oko 27 milijuna eura prihoda, odnosno 3,8 milijuna eura dobiti.

Većinski vlasnici tvrtke su ministar te njegov brat Ivica i sestra Irena Bubalo koji zajedno drže 61,7 posto dionica. Najveći pojedinačni dioničar je Branko Ivković u čijem je vlasništvu 25,5 posto dionica.

Tvrtka ima oko 130 zaposlenika te je prosječna plaća oko 1700 eura. Kako piše portal Danica u lipnju se održava glavna skupština dioničara na kojoj će se odlučiti o upotrebi prošlogodišnje dobiti. Prema prijedlogu, 565.000 eura bi išlo u zadržanu dobit, a 3,24 milijuna eura isplatilo bi se dioničarima kroz dividende.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Kažnjen za 5300 eura

Ako se postupi prema tom prijedlogu Grlić Radman bi dobio 666 tisuća eura dividende, a isti iznos primili bi i njegovi brat i sestra. Ivković bi trebao dobiti 826 tisuća eura.

Ministra je prošle godine kaznilo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa jer su utvrdili da je prekršio zakon kad u imovinsku karticu nije unio podatke o isplaćenim dividendama iz više tvrtki. Morao je platiti kaznu od 5300 eura. Grlić Radman primao je dividende i iz tvrtki InterPloda te Zagrebačke i OTP banke, a podaci o tome nisu bili u njegovoj imovinskoj kartici.

Doznajemo koji će biti prvi Turudićev potez nakon što preuzme DORH: Ima veze s Mamićem




Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.