Foto: Marko Todorov / CROPIX

Velika tuga u Beogradu, bivši suigrač rasplakao obitelj preminulog Srbina

Autor: Dnevno.hr/K.I.

U skupštini grada Beograda danas je održana komemoracija nedavno preminulom srpskom košarkašu Dejanu Milojeviću. On je napustio ovaj svijet 17. siječnja u Salt Lake Cityju u 47. godini života od posljedica srčanog udara.

Između ostaloga, na komemoraciji su prisustvovali Svetislav Pešić, Predrag Danilović, Miodrag Miško Ražnatović, Marko Kešelj, Milan Mića Radovanović, Dejan Bodiroga, Božidar Maljković i mnogi drugi.

Na početku komemoracije održana je minuta šutnje za Milojevića, nakon čega je pušten kratki film o njemu i njegovoj karijeri. On je posebno teško pao njegovoj obitelji.

Foto: Goran Mehkek/CROPIX

Emotivan govor bivšeg suigrača

Supruga Nataša, sin Nikola i kćerka Maša trudili su se zadržati suze, ali to nisu uspjeli. Posebno je svima bio dirljiv govor Milana Radovanovića, bivšeg Milojevićevog suigrača.

“Ovih dana slušamo lijepe priče o Dekiju, ja sam jedan od njegovih saigrača, bliskih prijatelja. Puno nas je, Deki je imao veliko srce. Upoznao sam ga s 14 godina, znao sam njegove prijatelje iz generacije iz Taša. Tada je bilo teško dobiti njega i drugare, prepoznao sam njegov ponos, borbu, njegovu krilaticu “samo naprijed bez predaje”. Nekoliko godina kasnije nas je povezala vizija Miše Lakića, da mali klub postane veliki. Neverojatna košarkaška porodica, različiti, a jednaki, svi se poštujemo i volimo. Imao je nevjerojatan utjecaj. Upoznao sam njegove roditelje, i on je upoznao sve moje. Volio sam sve što je njegovo, a taj krug se stalno povećavao. Nitko ga nikad nije zaboravio”, rekao je Radovanović drhvatvim glasom.

Milojević je tijekom igračke karijere branio boje Beovuka, FMP-a, Budućnosti, Partizana, Pamese Valencije i Galatasaraya, dok je kao trener vodio Megu Basket i Budućnost. Od 2021. radio je stručnom stožeru u Golden State Warriorsima, s kojim je osvojio i NBA ligu u sezoni 2021./2022.

 




Autor:Dnevno.hr/K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.