Screenshot

Srpski mediji: ‘Hrvatici nisu dali u državu, a sad je sve zapalila’

Autor: GIŠ

Veliku pozornost svjetskih medija, a i onih u našem istočnom susjedstvu, izazvao je povratak na teren talentirane i lijepe hrvatske košarkašice Nike Mühl, koja je nakon četiri utakmice napokon debitirala u najjačoj ženskoj košarkaškoj ligi na svijetu, američkom WNBA-u.

Naime, Nika nakon što je u SAD došla 2020. godine na sveučilište Connecticut, na kojem s uspjehom nastupala za ženski košarkašku ekipu, izašla je na WNBA draft na 14. mjestu, a mladu 23-godišnju Hrvaticu odabrao je Seatle Storm.

No tu kreću problemi naše košarkašice, koja nije nikako mogla dobiti radnu vizu, što joj je priječio premijerni nastup u WNBA-u za njene Seatle Storm, no nakon propuštene četiri utakmice Nika je napokon dočekala i taj dan i dobila je vizu te napokon zaigrala za svoj klub u pobjedi nad Indiana Feaverom 85:83.




Oduševila porukom

No više od njenog debija, u kojem je Nika ostvarila dva skoka u tri munute provedene na parketu, privukla je njena majica s kojom se pojavila pred svoju premijernu utakmicu u WNBA za Seatle Storm. Nika je na susret došla s majicom na kojoj je pisalo ‘Approved’, odobreno, što se naravno odnosi na to da je napokon dobila radnu vizu za Ameriku, a ispod štambilja odobreno je fotografija njene vize.

Njen klub Seatle Storm isto je čestitao našoj igračici što je uspješno dobila vizu uz poruku “Ministrica obrane je opet na terenu”, a vijest je izazvala i pozornost u Srbiji pa Mondo donosi naslov: ‘HRVATICA ZAPALILA NBA LIGU: Nisu joj dali u državu, ona ušetala u NBA halu!’, pišu sa srpskog portala.




Nakon Koraljke Hlede, Vedrane Grgin Fonseke i Ivane Dojkić koja je trenutno košarkašica New York Libertyja Nika Muhl je četvrta Hrvatica u ženskoj NBA ligi . Prije odlaska na sveučilište u Ameriku igrala je od 2016. do 2020. za Trešnjevku, a sad ima veliku prilku napokon se dokazati u najjačoj ženskoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Poznati Hrvat kod Tita je upadao s pištoljem: Osiguranje u Beogradu samo se sklanjalo

Autor:GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.