Screenshot: Instagram

Luka Dončić dobiva nevjerojatnu plaću: ‘Nije niti čudno što ga mama vuče po sudovima’

Autor: P.V.

Kod Luke Dončića jedno je sigurno, cifre i statistike – samo rastu. Više nije klinac, Amerika ga je jako dobro upoznala, a sad stiže i konačna, velika nagrada. Naime, Slovenac bi uskoro mogao potpisati najveći ugovor u povijesti NBA lige.

Naime, zvijezda Dallas Mavericksa u srijedu je uvrštena u najbolju petorku NBA lige ove sezone, što mu je peti put zaredom da se našao u najboljoj petorki lige. Ali dok se 25-godišnji Slovenac natječe u finalu Zapadne konferencije za naslov NBA prvaka, smiješi mu se još jedna povijesna prilika.

Dakle, zbog uvrštenja u najbolju petorku lige u dvjema uzastopnim sezonama, Dončić sada ispunjava uvjete za najveći ugovor u povijesti NBA ako ga Mavericksi potpišu nakon isteka iduće sezone, prenosi Bobby Marks s ESPN-a.




Nevjerojatne brojke

Podsjećamo, Dončić, treći izbor na draftu 2018., trenutno je na petogodišnjoj ekstenziji ugovora od 215 milijuna dolara koji je potpisao 2022./23. Potencijalno “supermax” produženje donijelo bi mu novi petogodišnji ugovor vrijedan ukupno 346.338.300 dolara, što bi bio prosjek od 69.267.660 dolara po sezoni. Imao bi pravo na ugovor čak i da sljedeće sezone ne bude u All-NBA momčadi.

Što je najbolje, ne bi bio prestar i za još jedno produljenje, Dončić bi imao 32 godine tijekom posljednje sezone tog potencijalnog ugovora. Inače, trenutačni najveći ugovor u ligi pripada igraču Boston Celticsa Jaylenu Brownu, koji je produžio petogodišnji ugovor vrijedan 300 milijuna dolara u srpnju 2023. Međutim, ugovor stupa na snagu tek sljedeće sezone.

Luka Dončić postaje najbogatiji sportaš ovih krajeva, doduše Nikola Jokić i Novak Đoković također su napunili trezore, ali Slovenac bi mogao jako dobro skočiti nakon novog produljenja.




“Ljudi, ovo nije normalno”, “Nije niti čudno što ga majka vuče po sudovima”, “Ovo je sve otišlo predaleko”, “Luka to zaslužuje”…, samo su neki od komentara po društvenim mrežama, jedno je sigurno, ne prestaje biti tema.

Autor:P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.