Foto: GuliverImage/Marko Metlas/MN Press

Srbija sprema spektakl za preminulog trenera, čekaju i Hrvata koji ga je jako volio

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Košarkaški klub Partizan radi na ideji da se u Beogradu odigra utakmica u čast preminulog srpskog trenera Dejana Milojevića. U Beograd bi trebala doći momčad Golden state Warriorsa.

Baš tamo je Milojević bio pomoćni trener, a momčad će do kraja sezone na svojim dresovima nositi njegove inicijale u srcu. Lijepa je to gesta momčadi u kojoj je Milojević ostavio veliki trag.

Veliki trag ostavio je i u srpskoj košarci. Najbolje dane proveo je u Budućnosti, ali i Partizanu te je bio dio reprezentacije. Njemu u čast ABA liga je nazvala MVP trofej po njemu koju je i sam tri puta osvojio.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Golden State Warriors (@warriors)




Spektakl

Bio bi to uistinu košarkaški spektakl, a trebalo bi se igrati na otvorenom što će dodatno uveličati atmosferu piše Kurir. U Warriorsima igra i naš Dario Šarić. 

“Rijetko sretneš takvog pozitivca. Uvijek svima omiljeni igrač, suigrač, kolega, trener, mentor.. Za tako kratko vrijeme imao sam osjećaj kao da mi je stariji brat. Stotine lijepih trenutaka, ostaje žal što ih nećemo doživiti više. Sretan sam što sam te poznavao Deki. Istina je, Bog uvijek najbolje sebi uzme ranije. Vječna ti slava moj dragi prijatelju” napisao je Šarić na svom instgaramu nakon tragične smrti Milojevića.

Za Budućnost je igrao  najduže u karijeri, četiri godine. Često su ga nazivali srpskim “Charlesom Barkleyjem”, aludirajući na njegovu svestranu igru ​​dominantne snage i građe, visine 201 centimetar i težine 215 kilograma.




Tko je završio u milicijskoj stanici, nije se dobro proveo: Izljev ‘opasnog nacionalizma’ sve je zabrinuo

Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.