Foto: GuliverImage/ilustracija

Salatu od tune naplaćuju 160 eura, a jedna slika pokazala i druge ‘podivljale’ cijene

Autor: I.K.

Kako se bliži turistička sezona, bune se mnogi na cijene koje se znaju vidjeti u Hrvatskoj, no to je u većini slučajeva još blago za situaciju kakva ovih dana vlada na sportskom spektaklu u SAD-u, na utrci Formule 1 kojoj je domaćin Miami. Cilj je očito okupiti slavne i bogate, pojačati glamuroznost priredbe na vrućoj Floridi, a to se izgleda radi i na način da se cijenama hrane odbije ljude koji si ne mogu priuštiti financijsko ‘ludovanje’.

Tako je pokazala jedna objava na nekadašnjem Twittteru, sada X-u. Stavljena je fotografija koja prikazuje jelovnik za vrijeme vikenda s utrkom u kojoj će bolidi Formule 1 juriti u Miamiju, a i ono jeftinije iz jelovnika je vrlo skupo. Primjerice, tu je salata od tune za iznos od 170 američkih dolara, što je u sadašnjoj protuvrijednosti oko 160 eura, točnije, 158 eura.

U objavi na X-u je i komentar. “Cijene hrane na Grand Prixu u Miamiju su takve da se više nećeš buniti na ‘cheeseburger’ koji košta 15 dolara kad ovo vidiš”, bila je reakcija uz fotografiju koja pokazuje jelovnik s visokim cijenama u vikendu koji uza stazu Formule 1 privlači one bogate.

Skupocjeni sendvič

Od skupljih stvari, na ovom jelovniku su sendvič od jastoga za 280 dolara, odnosno 260 eura, a škampe u BBQ umaku prodaju za 290 dolara, odnosno 270 eura. Toliko košta i ponuđena plata hrane ne baš originalnog naziva, F1 plata, s više komada hrane i umaka.




Najjeftinije što se vidi na ovom jelovniku su peciva punjena mesom i povrćem. Njihova cijena je 120 dolara, odnosno 111 eura. Za mnoge koji su potrošili puno za dolazak na F1 vikend u Miamiju, a nisu toliko dubokog džepa kao bogatije zvijezde, ovakve cijene predstavljaju neugodno iznenađenje.

Ove godine, u Miamiju procjenjuju da će posjetitelja vikenda s utrkom Formule 1 biti 300 tisuća, što bi bio rekord za utrku koja je prvo izdanje imala preklani. Dio je ekspanzije koja se u F1 događa na američkom tlu, a izgleda da se u toj ekspanziji ne mari za cijene hrane, barem na pokazanom primjeru na društvenoj mreži X.

Kramarić nakon gola u Bundesligi uputio poruku koja će se strašno svidjeti Zlatku Daliću




Lani došla i poznata Hrvatica

Prošle godine, na F1 vikendu u Miamiju bila je i Ivana Knoll, koja se lani u svibnju bila snimila u garaži uz bolide, a s obzirom na to da je ovih dana pisala da je u posljednjem tjednu boravka u Miamiju, možda poznata Hrvatica navrati na utrku i u novom vikendu u kojem je Formula 1 pristigla na Floridu.

Bit će to u godini u kojoj će se Knoll vidjeti okolo za vrijeme Eura u Njemačkoj, a valjda će tamo cijene za obični svijet ipak biti puno ugodnije nego se vidi u primjeru jelovnika na kojem je sve od 100 eura pa više, ovih dana na jugoistoku SAD-a gdje je došao veliki sportski spektakl s bolidima.

Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.