Foto: Tom Dubravec / CROPIX

MODRIĆ U ELITNOM DRUŠTVU, KAKVA GODINA LEGENDE! Novo veliko priznanje hrvatskom majstoru, Messi najbolji

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Pariz je večeras ugostio dodjelu priznanja za najbolje na svijetu u prošloj godini, na Fifinoj svečanosti dodjeljivanja nagrade The Best, a u odabiru najbolje momčadi, šesti put u karijeri se u elitnom društvu našao Luka Modrić.

Kapetan Vatrenih je našao svoje mjesto u prvih 11 u odabiru Međunarodnog udruženja profesionalnih nogometaša, FIFPRO. Birali su igrači, što daje značaj novom priznanju za hrvatsku legendu.

U konkurenciji za prvih 11 bio je i Joško Gvardiol, ali nije našao svoje mjesto u idealnih 11 u obrani.

Prednost u posljednjem redu imali su Portugalac Joao Cancelo, Nizozemac Virgil van Dijk i Marokanac Achraf Hakimi, o kojem se priča jer ga je jedna djevojka optužila za silovanje.

U sredini terena, uz Modrića su Brazilac Casemiro i Belgijac Kevin de Bruyne, a s četvoricom koja je u ovom izboru smještena u napad, na pozicijama naprijed su Karim Benzema, Erling Haaland, Kylian Mbappe i Lionel Messi.

Na golu je Thibaut Courtois.

Na kraju večeri, proglašen je najbolji nogometaš svijeta u 2022. godini, a tu nije bilo iznenađenja. Nagradu je dobio Lionel Messi, koji je lani okrunio karijeru osvajanjem naslova na Svjetskom prvenstvu u Katru.

Bila je to sjajna godina za argentinskog velikana, ali i za Modrića koji je s Hrvatskom slavio svjetsku broncu u Katru, a s Realom je bio španjolski i europski prvak.

Evo i svih ostalih priznanja:

Najbolja nogometašica: Alexia Putellas

Najbolja ekipa:

‘Fair play’ nagrada: Luka Lochoshvili

Najbolji trener: Lionel Scaloni

Najbolja trenerica: Sarina Wiegman

Najbolji gol: Marcin Oleksy, poljski nogometaš s invaliditetom

Najbolji golman: Emiliano Martinez

Najbolja golmanica: Mary Earps

Priznanje za najbolje navijače pripalo je Argentincima, s još jednom nagradom u njihovim rukama nakon proslave naslova na SP-u u Katru.

Na početku večeri, na svečanosti u Parizu svi su se poklonili velikom Peleu, legenda koja nas je napustila pri kraju prošle godine nakon borbe s teškom bolešću.

U fokusu su bile riječi koje je imao Ronaldo, jedan od velikih Peleovih brazilskih nasljednika…

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.