Guliver Image

Kakav udarac za Srbiju: Nezadovoljnik im je okrenuo leđa i želi promijeniti reprezentaciju

Autor: Dnevno.hr/K.I.

Prema svemu sudeći Mile Svilar u budućnosti neće nositi dres srpske nogometne reprezentacije. Riječ je o 24-godišnjem vrataru Rome koji je dosad upisao jedan nastup u dresu seniorske reprezentacije Srbije.

Srpski Informer piše kako je Svilar preko direktora Rome poručio čelnicima Srpskog nogometnog saveza da ne želi doći na sljedeće okupljanje, te da želi iskoristiti FIFA-ina pravila i promijeniti reprezentaciju.

Svilarovo ime našlo se na popisu srpskog izbornika Dragana Stojkovića Piksija za nadolazeće prijateljske utakmice, protiv Rusije u Moskvi 21. ožujka, te četiri dana kasnije protiv Cipra na Larnaci.

AP Photo/Alessandra Tarantino / Guliver Image

Poznato je i objašnjenje

“Za sada je u Savez stiglo samo usmeno objašnjenje. Pozvao je direktor Rome generalnog tajnika Jovana Šurbatovića i saopćio mu da igrač neće doći na ove pripreme i prijateljske utakmice. Objasnio je da je Svilar nezadovoljan i da želi promijeniti reprezentaciju. Kako stvari stoje, on je završio sa Srbijom”, rekao je anonimni izvor blizak reprezentaciji za Informer.

Svilar je inače rođen u Belgiji u Antwerpenu, a tijekom godina branio je boje svih uzrasta belgijskih reprezentacija. Ipak, roditelji su mu Srbi i ima dvojno belgijsko-srpsko državljanstvo.

U dresu Srbije Svilar je debitirao u prijateljskoj utakmici protiv Katara 1. lipnja 2021. godine u utakmici u kojoj je srpska reprezentacija slavila sa 4:0. U planovima srpskog izbornika Stojkovića tek je treća opcija za vratara, iza Vanje Milinkovića-Savića (Torino) i Predraga Rajkovića (Mallorca).

Poruka Boysa, Modri na prekretnici: ‘Daj odmah otkaz, ako kažeš da voliš Dinamo’







Autor:Dnevno.hr/K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.