Foto: Damir Krajac / CROPIX

Izvršni direktor HNS-a: ‘Klubovi su tražili da im ne sude strani suci, a tražit ćemo pomoć Uefe’

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Ne stišava se afera VARleaks koja je krenula ovaj tjedan. Curenje snimki rezultiralo je potpunim kaosom u hrvatskom nogometu. Bruno Marić očito to nije mogao kontrolirati, a kada su stigle i prijetnje dao je ostavku.

Sada je za HRT sve komentirao izvršni direktor HNS-a, Tomislav Svetina: “Dosta intenzivan i buran tjedan. Dogodila su se neovlaštena curenja informacija iz VAR sobe. HNS je to prijavio nadležnim tijelima.”

Zatim dodaje: “U javnom prostoru imali smo hektiku oko tih snimki, sudaca i analiza. Puno toga je izrečeno, a mislim da je i pređena granica. Vrijeme je da se lopta spusti na zemlju, vrijeme je da se stvari analiziraju i donesu kvalitetne odluke.”

Foto: Tom Dubravec / CROPIX/Sudac, VAR, ilustracija

Pomoć Uefe

Komentirao je i komunikaciju: “Slažem se. Pojavila se neprimjerena komunikacija sudaca i ona je za svaku osudu. Ne braneći suce, ali kako se sad komunicira u vašoj režiji, kako je izgledala komunikacija u studiju Dore kad je nestalo signala? To su stresne situacije, no ne sporim da je bilo neprimjereno. Analizirat ćemo sve, i to kroz neovisno tijelo, tražit ćemo i angažman UEFA-e, to će biti neovisna analiza i istražit ćemo jesmo li ili nismo na dobrom putu.”

O Mariću: “Dobio je niz prijetnji, zatražio je i policijsku zaštitu, to je bio osnovni razlog zašto je predsjedniku Kustiću opodnio ostavku, koju su on i Izvršni odbor prihvatili”, pojasnio je pa dodao da će brzo izaći s konkretnim zaključcima, “S neovisnim tijelom, koje će analizirati svo ovo ponašanje i način rada VAR-a, pregledat ćemo kako VAR radi i što jest a što nije u redu.”

Kako pomoći: “Nekad su se prijenosi radili s četiri kamere. Mi smo uveli produkciju sa šest, derbiji se rade s osam, sad će se utakmice koje odlučuju o prvaku raditi s 10 kamera, znači HNS ulaže. Postoji mantra da HNS brine samo o reprezentaciji, a da je liga u drugom planu, ali HNS je ugovorio 44 milijuna za prava za ligu, u terene je uložio devet milijuna eura, onda u 32 travnjaka s umjetnom travom, to je skoro 70 milijuna eura, to je sve uloženo u klubove, u svim ligama i na svim razinama. A u konačnici, ta reprezentacija je simbol Hrvatske.”

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Dotaknuo se i stranih sudaca: “Čak su tražili izričito da im ne sude. Mi smo spremni da sude strani suci, spremni smo da VAR komunikacija nakon svakog kola, ako postoji bilo kakva sumnjiva ili sporna situacija, bude objavljena, da cijela javnost ima uvid u to što se događa.”




Modrić se oglasio nakon drame i izazvao simpatije: ‘Luka, velik si’




Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.