Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Petarda u Grčkoj, Dinamo potopljen: Stigao je gol nade, ali onda debakl

Autor: Ivan Lukač

Nogometaši zagrebačkog Dinama nisu se uspjeli plasirati u četvrtfinale Konferencijske lige, u uzvratnom su susretu osmine finala izgubili na gostovanju u Solunu od PAOK-a sa 1-5 (0-3) te tako ispustili 2-0 prednost stvorenu u prvoj utakmici.

Golove za PAOK postigli su Abdul Rahman Baba (26), Petar Sučić (33-ag), Brandon Thomas (42), Konstantinos Koulierakis (72) i Andrija Živković (88-11m), dok je jedini pogodak za Dinamo postigao Arber Hoxha (49).

Po Dinamo je kobno bilo prvo poluvrijeme koje su Zagrepčani odigrali ispod svake kritike, osim što su primili tri pogotka dopustili su grčkom sastavu još nekoliko izglednih prilika. Posebno loše Zagrepčani su reagirali u skok-igri kod prekida, Baba je prvi gol postigao nakon udarca iz kuta, dok je Brandon za 3-0 pogodio također glavom ostavši nečuvan na drugoj vratnici. Kod gola za 2-0 udarac Koulierakisa s distance pogodio je Sučića u leđa, lopta je promijenila smjer i prevarila Nevistića. I četvrti gol PAOK-a stigao je nakon kornera kada je Koulierakis najvjerojatnije ključni pogodak na utakmici postigao iz gužve prsima. Konačnih 5-1 postavio je Živković pred kraj dvoboja nakon što je Mišić pokosio Despodova u svom kaznenom prostoru.

Najbolji u sastavu Dinama bio je Hohxa i to ne samo zbog pogotka nego i stoga što je bio stalna prijetnja domaćoj obrani na lijevom krilu. On je u 49. minuti iskoristio lošu reakciju braniča PAOK-a i preciznim udarcem svladao Kotarskog, no pokazalo se kako to nije bilo dovoljno za prolazak.


PAOK – DINAMO 5:1

90- Kraj. Ovo je potop i velika sramota Dinama. Šteta jer snovi su bili drugačiji. Dinamo je ispao iz Konferencijske lige.

88- GOL za PAOK i kraj. Živković s 11 metara za potop Dinama.




85- Bomba Mišića, ali velika obrana Kotarskog.

81- Zabio je Dinamo, ali gol je poništen zbog igre rukom Kulenovića.

77- Loše Dinamo ponovno izgleda. Nema nikakve ideje, niti želje. Petković i Baturinu pokušavaju sami, ali ne mogu ni oni.




72- GOL! Još jednom iz prekida. Nevjerojatno.

71- Nešto mirniji period, bez prilika s obje strane.

65- PAOK je u nokautu. Gol bi ih sada uništio. Kotarski spašava dobar pokušaj Hoxhe.

59- Baturina se ohrabrio, malo pred gola.

57- Apsolutna dominacija Dinama u nastavku. Sada PAOK ne može do lopte.

52- Kotarski sada spašava PAOK. Kakvu je priliku sada imao Špikić.

49- GOOOOOOOOLLLLLL! PAOK griješi Hoxha je potegnuo bez razmišljanja za povratak Dinama.

46- Evo nas u nastavku.

45- Kraj ove katastrofe zvane prvo poluvrijeme.

41- GOOL! Raspad Dinama. Brendon je ostao sam i kao Baba kod prvog gola samo se naklonio i poništio rezultat iz Maksimira u potpunosti.

37- Petković je vratio loptu u pet metara iz teške situacije, ali nije bilo nikoga da to pospremi u gol. Šteta.

34- GOL! PAOK je sve vratio na nulu. Koulikeris je opalio s 30 metara, odbila se lopta od nekog iz redova Dinama i prevarila Nevistića.

33- PAOK je u potpunoj navali. Dinamo ne može ništa, a dojam je kao da ni ne želi naprijed.

27-  GOOOL! Vodi PAOK. Baba je sam ostao na korneru i lagano se samo naklonio.

21- Živković je sve dobro napravio, ali na sreću udarac ide preko gola.

16- Kakva obrana Nevistića. Meite je glavom nakon prekida ostao samo nekako je to obranio Nevistić. Opasno živi Dinamo.

8- Opasno je sada bilo za Dinamo. Prema Brandonu je išla jedna lopta, ali ju nije smirio i pao je u 16 metara. Tražio penal, ali sudac se samo nasmijao.

6-  Bez prilika u početku. Domaćini imaju loptu u nogama.

1- Susret je počeo, sretno Dinamo!

PAOK: Kotarski – Vierinha, Kedziora, Koulierakis, Baba – Schwab, Meite – A. Živković, Konstantelias, Taison – Brandon

DINAMO: Nevistić – Ristovski, Bernauer, Theophile, Perković – Mišić, Sučić – Špikić, Baturina, Hoxha – Petković

*stigli su sastavi, to je to, pobjednička kombinacija iz Maksimira opet napada, Jakirović je povukao taj potez koji se i očekivao


Nogometaši Dinama u Solunu igraju uzvratnu utakmicu osminu finala Konferencijske lige protiv PAOK-a. Na Maksimiru je bilo 2:0 i puni samopouzdanja dolaze u Grčku.

PAOK je s druge strane nakon poraza od Dinama izgubio od Arisa u prvenstvu i tako ispustio prvo mjesto na tablici. Navijači su bijesni i traže pobjedu nad Dinamom, ali prvak Hrvatske ima sve u svojim rukama.

“Nećemo se braniti, to nije u našem DNK! “I mi i PAOK volimo posjed i loptu. PAOK je opasaa kada osvoji loptu, imamo još prostora za naprijed. Morat ćemo biti kompaktni, zgusnuti. PAOK je odigrao slabije, posebno krila, morat ćemo sutra i mi igrati bolje” najavio je Jakirović.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli GNK Dinamo (@gnkdinamo)

Utakmica za povijest

Zatim je dodao: “Mentalna priprema je važna, međutim mi imamo iskustvo igranja velikih utakmica. Bez obzira na situaciju na tribinama igramo 11 na 11. Mi se moramo držati svog plana igre,” kazao je i dodao: “Očekujem da će PAOK preuzeti veći rizik, mi moramo biti spremni na sve. Moramo biti na istom nivou, očekivano je da s obzirom na zaostatak preuzmu veći rizik.”

Trener PAOK-a nije bio impresioniran pobjedom modrih: “Znamo kako Dinamo igra, riječ je o kvalitetnoj i iskusnoj ekipi. Znamo što u nogometu znači kada klub dolazi iz Hrvatske. Petković je jako dobar napadač. Na njegovu sreću i na našu nesreću, ostavili smo ga nečuvanog pred golom. On ništa nije stvorio. U Grčkoj si jedan dan božanstvo, a drugi beskoristan. Govorimo o ekipi s najboljim napadom i obranom u ligi.”

Susret počinje u 18:45 uz prijenos na Arena Sport, a tekstualni prijenos iz sekunde u sekundu pratite na našem portalu. Dinamo nikada od samostalne Hrvatske nije izbacio neku grčku momčad i ovo je povijesna prilika.

Zdravko je svoju bivšu ‘tajnicu’ počastio velikom plaćom, sad svima zadaje glavobolje

Autor:Ivan Lukač
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.