Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Kalinić pričao o budućnosti Livaje, Perišića, pa poslao poruku Daliću: ‘Neka stavi Baturinu umjesto Modrića’

Autor: K.I.

Na Poljudu je održana press konferencija na kojoj je predstavljen novi sportski direktor Hajduka Nikola Kalinić koji je na toj funkciji naslijedio Litavca Mindaugasa Nikoličiusa. Uz Kalinića na presici se pojavio i novi predsjednik Uprave Ivan Bilić koji je imao uvodnu riječ.

“Zahvaljujem se prethodniku Nikoličiusu, a novi sportski direktor kluba je Nikola Kalinić. On je legenda kluba. Njegova najveća vrijednost je to što je hajdukovac. Voli klub više nego neki drugi. Ima nama neprocjenjivo iskustvo rada u velikim klubovima i kontakte koji će nam biti od pomoći. Iskren je, direktan i tvrdoglav, što će biti pozitivno”, rekao je Bilić i naglasio kako će sve odluke u domeni sportskog direktora biti njegove da će on u konačnici snositi odgovornost.

“Moja nogometna karijera je gotova, a ispred mene su novi izazovi. Možda netko misli da sam neiskusan, ali za ovu funkciju su bitna nogometna poznanstva i znanje koje imam. Prvi mi je cilj dovesti trenera što prije, najdalje do kraja idućeg tjedna. Daj Bože da to bude i sutra, radimo na tome”, rekao je u uvodu Kalinić.

 

O Perišiću, Livaji i Brekalu

“Druga ključna stvar je pravilnik ponašanja, odnosno disciplina. Imali smo dosta problema u protekloj sezoni, ako to ne riješimo, neće opet biti ništa. Vrijedit će za sve igrače, bez obzira kako se tko zove, od najmlađih do najstarijih. To je ključ, vrijedit će od prvog dana priprema, tko ne bude poštovao, snosit će odgovornost. Imao sam i ja u karijeri problema, ali sam za to i odgovarao”, objasnio je bivši igrač Hajduka, Blackburna, Dnjipra, Fiorentine, Milana, Atletico Madrida i Hellas Verone.

Upitan o kandidatima za trenera Kalinić je rekao: “Pričao sam s nekolicinom. Želim trenera-pobjednika, nekog tko će inzistirati na radu i disciplini. Najvažniji je rezultat i težit ću tome da se Hajduk bori za prvo mjesto. Bez euforije. To neću obećati, ali Hajduk je naviknut na pobjede i to se mora vratiti.”

Progovorio je i o budućnosti Marka Livaje i Ivana Perišića. “Marko nema službene ponude, a ima ugovor. Ostaje. Želim ga motiviranog. Perišić je pod ugovorom do kraja osmog mjeseca. Želimo ga, ali odluka je na njemu. Brekalo je pod ugovorom s Fiorentinom. I njegova želja je bitna. Problem je i novac koji zarađuje u Fiorentini.”




Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Poruka Daliću

Izbornik Dalić rekao je neki dan da bi s juniorima Hajduka bio treći? “Svatko misli što želi. Ako misli tako da je to bitno za budućnost neka stavi Baturinu umjesto Modrića na Euru.”

Đoković u čudu, potpuno je promijenio izraz lica nakon jednog pitanja koje mu nije sjelo




Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.