Screenshot/YouTube

Emotivni Zlatko odbrusio Hajduku: ‘Kad sam ja bio prvak Jugoslavije, to se tako radilo’

Autor: P.V.

Izbornik se okreće polako Euru, svi Hrvati, nema sumnje, polako odbrojavaju dane do prve utakmice Vatrenih. No prvenstvo, koje je na “izdisaju” i dalje je aktualno, a nije ga mogao zaobići niti Zlatko Dalić u jednom novinarskom pitanju…

Gostovao je kod Sportske televizije, a gdje je komentirao debakl Hajduka, koji je bio zimski HNL prvak, dosta je uložio u ovu sezonu, ali na kraju nije uspio do krune. Dapače, do niti jednog trofeja. Hajduk je za Dalića emotivna priča, jer je tamo proveo sedam godina. Dalić je naime iz rodnog Livna i matičnog Troglava došao u Hajduk 1983. kao 16-godišnjak te u Hajduku proveo pet godina, s tim da je jednu sezonu bio na posudbi u Dinamu iz Vinkovaca.

No, u Hajduk se zatim vratio 1996. kao etablirani igrač u HNL-u te na Poljudu proveo još dvije sezone. A u razgovoru za Sportsku televiziju posebno se, komentirajući debakl Hajduka ove sezone, osvrnuo na to što Hajduk nije u prvu momčad promovirao juniore koji su prošle godine senzacionalno došli do finala Lige prvaka.

Propustili šansu

“Imali su sjajnu situaciju da su bili jesenski prvaci, euforija i na kraju opet završi ovako. Nisam puno upućen, ali da sam ja odlučivao ili vodio neku priču, ja bih nakon finala Lige prvaka mladih tih deset igrača stavio u prvu momčad. Najboljih. I bio bih s njima treći opet.”, rekao je i nastavlja:

“Što bismo dobili? Sjajnu atmosferu, budućnost… Hajduk će biti uvijek treći. Nakon tog finala moraš tih 7, 8 ili 10 igrača staviti u prvu, seniorsku ekipu”, rekao je Dalić i potkrijepio to primjerom kada je on bio član šampionskih juniora Hajduka: “Mi smo osvojili omladinsko prvenstvo Jugoslavije 1985. i nas je pet ili šest ušlo u prvu momčad. Ante Miše, Marin Lalić, kasnije Alen Bokšić, ja, Štimac, Jarni, Andrijašević. I sada su ovi mladi hajdukovci morali biti u prvoj momčadi, to je Hajduk trebao napraviti.”

Još je naglasio: “Godinu dana igrati s tim dečkima, bili bi opet treći, ne bi bili ništa lošiji, ali bi dobili budućnost, potencijal i sjajnu atmosferu. E onda mogu govoriti o “našoj dici”. Sad naše dice nema. To je problem, jer Hajduk je uvijek bio najbolji kad je imao domaću priču i igrače, plus klasna pojačanja sa strane kao Brane Oblak, Baka Slišković…”.




Udaraju po Daliću: Možda nije njegov ljubimac, pa je zatresao naciju čvrstom odlukom

Na kraju je zaključio: “To su trebali napraviti i nisu napravili i selekcija je bila jako, jako loša. To je bila velika greška.”, dodao je hrvatski izbornik.




Autor:P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.