Foto: Twitter

Kako izgleda kada vas morski pas počne gutati i gristi izbliza? Ovaj čovjek je uspio to snimiti

Autor: H.B.

Korisnici su bili fascinirani prestravljeni snimkom koji prikazuje unutrašnjost morskog psa nakon što je grabljivac progutao kameru ronioca. Ovaj nevjerojatan događaj zbio se tijekom snimanja dokumentarca na Maldivima prošle godine, kada je redatelj Zimy Da Kid privukao pažnju znatiželjnog tigrastog morskog psa.

Morski pas očito je bio zaintrigiran kamerom od 360 stupnjeva koju je Da Kid koristio za snimanje. Umjesto da napadne ronioca, morski pas je odlučio kušati kameru. Iznenađujuće, kamera je preživjela ovo neuobičajeno putovanje kroz probavni sustav morskog psa, pružajući nam jedinstven uvid u njegovu unutrašnjost, uključujući škrge i zube.

Snimka ovog nevjerojatnog susreta dogodila se u Fuvahmulahu, južno od Maldiva, gdje je populacija tigrastih morskih pasa značajna.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Zimy Da Kid (@zimydakid)




‘Morski psi nas ne žele pojesti’

Zimy Da Kid, zaštitnik prirode i redatelj, podijelio je svoje iskustvo: “Stavio sam svoju kameru na uteg, a zatim sam ga je postavio na pijesak, a morski pas bio je znatiželjan. Vidio je tu sjajnu stvar i pomislio ‘daj da probam’, a onda je zagrizao kameru.”

Unatoč strašnom prizoru, Da Kid je naglasio da želi promijeniti negativnu percepciju koju ljudi često imaju o predatorima poput morskih pasa. “Kada morski psi ugrizu ljude, to nije zato što nas žele pojesti, to je zato što vide nekoga i znatiželjni su pa samo grizu. Ali obično nikada ne pojedu osobu jer im se ne sviđa.”

(FOTO) Muškarac snimio dlakavo dvonožno stvorenje: ‘Uvjeren sam da je to Bigfoot’




Osim što nam pruža nevjerojatan pogled u svijet ovih fascinantnih stvorenja, Da Kid je istaknuo važnost očuvanja morskih pasa. “Počeo sam snimati morske pse jer morski psi nestaju vrlo, vrlo velikom brzinom, što će biti jako loše za ocean”, objasnio je. “Ako morski psi nestanu, onda će se cijeli ekosustav oceana raspasti. Ako se ocean raspadne, i mi ćemo se raspasti s njim”, zaključio je Da Kid.

(FOTO) Muškarac snimio dlakavo dvonožno stvorenje: ‘Uvjeren sam da je to Bigfoot’

Autor:H.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.