Foto: Instagram

Karleuša napala Severinu i Hrvate kao malo tko do sad: ‘Srbi su narod koji je najviše stradao’

Autor: T.Š.

Srpska folk pjevačica Jelena Karleuša odlučila se javno sukobiti s kolegicom, našom pjevačicom Severinom Vučković, nakon Severininog nastupa u Cetinju povodom Dana neovisnosti Crne Gore. Karleuša je ne birajući riječi izrazila nezadovoljstvo Severininim intervjuom u kojem je pjevačica govorila o genocidu u Srebrenici. Osim toga, Karleuša je iznijela osobno mišljenje i stavove o povijesnim događajima i optužbama između Hrvatske i Srbije.

“Ja sam sad ispala najgori ustaša rekavši da je u Srebrenici bio genocid – što i je bio genocid, kako god oni to nazivali: veliki zločin, mali zločin ili srednji zločin. Ali, radi se samo o tome, da ako je bio genocid, onda bi neka država toj državi trebala platiti odštetu. Mislim da samo zbog toga oni ne priznaju da se to tako zove”, rekla je Severina tijekom gostovanja 2022. na BHT1 televiziji u emisiji Konačno petak prije dvije godine, što je Karleuši bio povod da se obruši na pjevačicu nakon njeno nastupa u Crnoj Gori.

“Severina, a zašto je tebi bitno koristi li se riječ zločin ili genocid? Zašto se ti baviš presuđivanjem što je bilo i pojašnjavanjem?”, započela je Karleuša pa nastavila: “Ako je samo do para i odštete(?!) koliku je odštetu tvoja država platila Srbiji za Jasenovac? Hmm? Je li se naplaćuje na tonu mesa ili na broj ljudi? Koliko košta na primjer milijun života? Koliko za milijun Srba i hoćete li popust jer je bilo i Židova? Romi gratis? Tražite li popust na količinu i utrošeni trud jer baš je bilo potrebno pun VOLJE I TRUDA da se postigne ta cifra u samo jednom logoru! A imaš li cjenovnik koliko Hrvatska treba platiti odštetu za jedini dječji logor na svijetu?”

Screenshot

“Nije sve u parama”

“Ako je dječji logor je i to tarifiraš kao ‘mali’ zločin ili veliki zločin? Kako ti to nazivaš Severina, hm? Hoćemo onda fino platiti jedni drugima pa da se volimo? Čist račun duga ljubav? Ima li Hrvatska para ili da šmekerski oprostimo dug zarad susjedskih odnosa? Što nam teško, oprostit ćemo i to što si Srpkinja, a nazivaš nas ‘oni’. Ako smo krvnoj braći Crnogorcima oprostili što za male pare glasaju protiv vlastitog naroda i potresaju kosti svojih djedova koji su se ponosno nazivali (kako? ) zašto ne bi sve svima? Srbija je velika i jaka”, nastavila je istim tonom pa našoj pjevačici uputila poruku.

“Nije sve u parama draga Severina, nije ovdje riječ o plaćanju, ovdje je riječ o riječi GENOCID. Jer GENOCID ne mogu učiniti pojedinci koji su za to odavno osuđeni. Za GENOCID se krivi čitav narod. Tko ti kaže da se Srbija u toj rezoluciji ne spominje, zašto bi onda Srbija platila odštetu?! Hmmm? Malo logike lutko, koristi glavicu i za razmišljanje, ne samo za Botox.”

Severina jednim potezom zapanjila obožavatelje: ‘Srca ti, Seve bog situacije’




A Srbi, narod koji je najviše stradao u 20. stoljeću, mogu samo biti veliki, ponosni, ČASNI NAROD. Ne genocidan narod. Jer taj žig neću nositi ni ja ni moja djeca ni moji unuci jer u moje ime nitko nije ubijao nevine ljude u građanskom ratu u Bosni s kojim ja nemam ama baš nikakve veze! Ps. (a i tvoj sin, koji je Srbin, nosit će taj žig, ako se ta povijesna nepravda dogodi! Pokušaj se ne truditi više ovoliko ‘pametna’)’, napisala je na Facebooku poviše videa sa Severininom izjavom.




Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.