Predstavljen novi Appleov iPhone: Najbrži smartphone na svijetu

Autor: Dnevno

iPhone;Kako se već najavljivalo APPLE je večeras predstavio javnosti tri nova modela iPhonea, koji će u distribuciju i prodaju krenuti za 10 dana. Uz to predstavljen je i novi sat te novi iPad.Ono što buduće korisnike čeka je je niz novih mogućnosti samih telefona.

iPhone 11 dolazi u šest boja sa ekranom od 6,1 inča. On dolazi s dvostrukom kamerom od 12 megapiksela. Obje su širokokutne, no dodatna kamera ima još širi kut. Tu je i posebni noćni mod, a pohvalili su se i 4K snimkama s optičkom stabilizacijom. Poboljšali su i prednju 12 mpx kameru koja je dobila širi senzor te 4K video snimanje i slow-motion snimanje.

Novi iPhone na sebi ima novi procesor A13 Bionic za kojeg iz Applea ističu da je najbrži u telefonu pa se mogu usporediti i sa Huaweiem i Qualcomm. No njihov A13 čip je ima najbržu grafiku u samom telefonu. Tu sitnicu budući će korisnici platiti 699 dolara.

iPhone 11 Pro dolazi s dodatnom kamerom i u dvije dijagonale. Tri nalaze se u kućištu koje podsjeća na Huawei Mate seriju, samo što su kamere gurnute u kut ekrana, a treća je također sa senzorom od 12 megapiksela, ali radi se o telefoto kameri. Početna cijena iPhonea 11 Pro bit će 999 dolara, a iPhone 11 Pro Max ima cijenu 1099. Oba u prodaju kreću 20.rujna.

Što se tiče novog Appleovog sata on ima novi ekran čija će se mogućnost još poboljšati time što će stalno moći biti uključen. U sat je ugrađen i novi kompas za što bolju orijentaciju korisnika, poboljšani su i hitni servisi. Sat je dobio i još više dizajnerskih opcija. GPS verzija startat će s cijenom od 399 dolara, a verzija s mobilnom podrškom ima će cijenu 499 dolara.




Novi iPad 7. generacije dobio je 10,2-inčni Retina ekran, koji je pola inča veći u odnosu na prethodnika. Pogoni ga A10 Fusion čip, zadržao je Touch ID, a ima i kameru od 8 megapiksela. Rok trajanja baterije je 10 sati a početna cijena bit će mu 329 dolara.

 

 




 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.