FOTO: YouTube Screenshot

Marin je fratar, ali sutra će postati zvijezda i zapjevati pred 18.000 ljudi: ‘Sramotim li ja Boga?!’

Autor: G.B.

Veliko slavljeničko izdanje duhovno-glazbenog spektakla “Progledaj srcem” povodom deset godina projekta 24. i 25. svibnja okupit će više od 37 000 ljudi u Areni Zagreb. Na ovom duhovno-glazbenom spektaklu očekuje vas 13 izvođača i četvorica svećenika koji će voditi vrhunski duhovni i glazbeni program.

Duhovni program prvog dana, u petak 24. svibnja, predvodit će vlč. Dražen Radigović i Božja slava band na temu duhovne obnove “Vjera, praštanje i ozdravljenje” te p. Sebastian Šujević i Alan Hržica uz naslov “Duše Sveti, obnovi nas”.

U subotu, 25. svibnja don Damir Stojić i Božja pobjeda održat će duhovnu obnovu pod nazivom “Isus je živ”. Kao i prvog dana, drugi dio programa vodit će p. Sebastian Šujević i Alan Hržica uz program imenom “Rijeke žive vode, ozdravite nas”.

Foto: Laudato TV

Nastupit će i fratar kojeg mladi obožavaju

U slavljeničkom dijelu programa sudjelovat će jedni od najpopularnijih izvođača suvremene duhovne glazbe: Alan Hržica, Amorose, Božja slava band, fra Ivan Matić, fra Marin Karačić, Ivana i Marija Husar, Matej Galić, Rafael Dropulić Rafo, Sestre Palić, Stijepo Gleđ Markos, Vanessa Mioč i Zvonimir Kalić.

Podsjetimo, karizmatični 35-godišnji Širokobriježanin, fra Marin Karačić, dobro je poznato lice svim mladima diljem Hercegovine. Štoviše, njegove propovjedi, ali i pjesme velikom su se brzinom širile diljem Hrvatske i dijaspore. Njegovi videozapisi na YouTubeu pregledani su sveukupno 10 milijuna puta, a prema dostupnim podacima, kanal mu postoji od 2011. godine. Na YouTube kanalu “Duhovna obnova” svojevremeno je podijeljena propovijed fra Marina Karačića, u kojoj – kako u uvodu propovijedi i sam najavljuje – govori o dvije stvari; krivnji i vjeri.

Hrvatica odnijela pobjedu na kršćanskom Eurosongu: U odnosu na Lasagnu malo tko zna za nju




“Imamo svaljivanje krivnje, koje započinje još od Starog zavjeta i Adama i Eve. (…) Puno puta krivimo druge za svoje postupke. (…) Uvijek ćemo naći nekog krivca za situaciju u kojoj se nalazimo. U drugom tražimo krivnju za svoje nedostatke. Trenutak kada prestaje okrivljavanje drugih je trenutak kada počinjemo mijenjati sebe. Dok ne prihvatimo odgovornost za vlastiti život, neće biti promjene. Tek kada budemo spremni prihvatiti odgovornost, a ne svaljivati krivnju, možemo biti spremni na ono što Bog želi od nas.

Donosim li Boga drugima? Ili donosim sebe i svoje gluposti? To je jedno duboko pitanje na koje svatko u sebi treba odgovarati. Ne – odgovoriti; jer se ne može jednom rečenicom odgovoriti, nego odgovarati. Sramotim li ja tijekom dana Boga ili se stvarno trudim biti glasnik Božje riječi? Da moja vjera ne postane samo izvršavanje nečega, nego da se temelji na konkretnim djelima”, rekao je fra Marinu svojoj propovijedi.

Foto: Laudato TV




Autor:G.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.