Hrvati, Srbi i Bosanci u raspravi: ‘Prala noge svekrvi i svekru, odgojili ju na izvoru rijeke Čikole’
OVO ČUDO NE SMIJE VAM PROMAKNUTI! Juha koja se ne kuha: Morate je probati
Ovo lijepo predjelo možete poslužiti ukućanima i gostima.
Sastojci:
1 kg zrele rajčice
200 g cijeđenog kiselog mlijeka
200 ml hladne vode
70 ml maslinovog ulja
2 prstohvata mljevenog papra
1 grančica metvice
30 ml soka od limuna
2 žličice soli
Priprema:
Ogulite te ispasirajte ili sameljite rajčicu. Dodajte cijeđeno kiselo mlijeko, hladnu vodu, sok od limuna, papar, maslinovo ulje i listove metvice. Sačuvajte nekoliko strukova za ukras.
Stavite u blender pa 2 minute miksajte maksimalnom brzinom; ili, ako se koristite ručnim mikserom, pasirajte u savršeno glatku smjesu. Po želji dodajte još soka od limuna ili sol i papar pa začinite po vlastitom ukusu.
Ulijte hladnu juhu u posudice, ukrasite listovima metvice, mlazom aromatičnog maslinovog ulja ili, ako želite, u svaku porciju možete staviti dodatno po žlicu kiselog mlijeka.
Napomena:
Juhu servirajte odmah ili čuvajte jedan dan u hladnjaku.
Stručnjaci se složili: evo kako ispravno oprati donje rublje
ZADNJE VIJESTI
Ovo je jedna od najdražih aktivnosti Jadranke Kosor: ‘Nakon šokantnog jučerašnjeg dana’
Voditeljica doživjela gadno iskustvo na aerodromu: ‘To mi je bilo izuzetno ružno’
Za nju dobna dobna granica ne postoji: ‘Evo kako me osvojio 60-godišnji dostavljač’