Unsplash

OVO ČUDO NE SMIJE VAM PROMAKNUTI! Juha koja se ne kuha: Morate je probati

Autor: dnevno.hr

Ovo lijepo predjelo možete poslužiti ukućanima i gostima.

Sastojci:

1 kg zrele rajčice
200 g cijeđenog kiselog mlijeka
200 ml hladne vode
70 ml maslinovog ulja
2 prstohvata mljevenog papra
1 grančica metvice
30 ml soka od limuna
2 žličice soli
Priprema:

Ogulite te ispasirajte ili sameljite rajčicu. Dodajte cijeđeno kiselo mlijeko, hladnu vodu, sok od limuna, papar, maslinovo ulje i listove metvice. Sačuvajte nekoliko strukova za ukras.

Stavite u blender pa 2 minute miksajte maksimalnom brzinom; ili, ako se koristite ručnim mikserom, pasirajte u savršeno glatku smjesu. Po želji dodajte još soka od limuna ili sol i papar pa začinite po vlastitom ukusu.

Ulijte hladnu juhu u posudice, ukrasite listovima metvice, mlazom aromatičnog maslinovog ulja ili, ako želite, u svaku porciju možete staviti dodatno po žlicu kiselog mlijeka.

Napomena:




Juhu servirajte odmah ili čuvajte jedan dan u hladnjaku.

SVI SU JE ZABORAVILI! Dokazano najzdravija biljka na svijetu: Liječi čak i rak




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.