Foto: Nera Simic / CROPIX

Ovo je jedna od najdražih aktivnosti Jadranke Kosor: ‘Nakon šokantnog jučerašnjeg dana’

Autor: T.Š.

Bivša radijska novinarka, spisateljica i bivša premijerka Jadranka Kosor vrlo je aktivna na X-u, gdje u posljednje vrijeme svoje pratitelje izvještava o svom zdravstvenom stanju nakon operacije, a gotovo svakodnevno komentira i aktualne društveno-političke teme.

Osim toga, putem spomenute platforme Kosor je otkrila i jednu od svojih najdražih akvtivnosti – kuhanje. Posebnu pažnji svojim jelima privukla je za vrijeme lockdowna zbog koronavirusa, kada je svojim pratiteljima otkrila kako pripremiti jednostavno, hranjivo, ukusno i jeftino jelo.

Otkrila nam je ranije kako su jela koja pokazuje “bogečka jela”, koja je učila kuhati od bake. Naime, kako su kao obitelj bili siromašni,  jela su spravljali od svega što su mogli iskoristiti – ništa se nije bacalo.

“Rižoto s tikvicama i malo rajčica”

Usprkos tome što se otežano kreće i najviše pažnje pridaje svom oporavku, Kosor je ipak uspjela i pripremiti jelo koje je pokazala svojim pratiteljima. “Rižoto s tikvicama i malo rajčica. Okrepljujuće nakon šokantnog jučerašnjeg dana”, napisala je uz primamljivu fotografiju.




Njena objava izazvala je razne reakcije. Osim što su joj pratitelji poželjeli dobar tek, bilo je i nekih šaljivih, ali i pomalo zajedljivih komentara. “Dobar dan, rižot je samo s ribom, mi Dalmatinci najbolje to znamo”, našalio se pratitelj, dok je drugi zajedljivo napisao: “Tak treba. Privikavanje na zatvorsku kuhinju”. “Čudovito”, “Ovo su tikvice s rižotom”, “Ovo preslasno djeluje”, “Preukusno”, samo su neki od komentara.

Opuštanje je uslijedilo nakon što joj je ‘tlak digao’ Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović kada je izjavio kako je Ustav Republike Hrvatske iznad naroda.

‘TAJ DAN SAM KUPILA OGROMAN BROŠ’: Jadranka Kosor o savjetu Madeleine Albright kojeg će uvijek pamtiti




“Ja se samoobnavljam”

Ranije smo pitali Kosor odakle crpite energiju i kako se ‘puni’ da bi se mogla predstaviti kao jaka, uspješna, snažna žena, na što je odgovorila: “Ne kao žena, nego kao osoba. Kažem vam da tu ne radim razliku između muškaraca i žena. Kako su rekli neki moji suradnici i prijatelji, ja se “samoobnavljam”. Kad sam bila premijerka, upitali su me upravo to jer bih ja prva došla i zadnja otišla. A vjerojatno je to i posljedica odgoja. Odgajana sam vrlo strogo, naučila sam u djetinjstvu raditi, naučila sam da je rad sve, da ništa ne možeš dobiti, da sve moraš zaslužiti. I mislim da se i danas kroz rad “obnavljam”. Ja sam nesretna kad nemam posla i uvijek ga pronalazim.”

Na pitanje kada se kao javna osoba osjećala najranjivije, a kada najsnažnije, otkrila je kako nije imala taj osjećaj ranjivosti. “Ne mogu reći da sam se osjećala ranjivom otkako sam u politici bila javno izložena. U meni je svaki napad – pogotovo napadi koji su bili bez ikakvog uporišta i napadi na mene zato što sam bila žena – budio nešto što imam barem pola genetski, a to je dišpet. Moj je otac iz Dalmatinske zagore, a po baki imam njemačke korijene. To je odlična kombinacija. Tako da, što bi me više netko podcjenjivao i vrijeđao – govorimo o medijskom, javnom tretmanu – ja sam nastojala biti još tvrđa i odlučnija”, rekla je Kosor.

“Doživjela sam kao premijerka bezbroj glupih napada, glupih komentara o broševima i onda sam 2010. godine srela gospođu Madeleine Albright u New Yorku koja je o svojim broševima napisala knjigu. Zamislite da sam ja napisala knjigu o svojim broševima, kako bi me mnogi kritizirali! Kad sam ušla u prostoriju, gospođa Albright je već bila ondje i rekla je, onako s vrata, gledajući me: “Nikad nemoj odustati!” Kad smo sjele, prva tema bili su broševi i dala mi je jako dobar savjet jer i nju su napadali. “Kad god su me napadali zbog broševa”, rekla je, “ja sam kupila veći”. Taj dan sam u New Yorku otišla u trgovinu, našla neku zgodnu bižuteriju, jednu ogromnu, crnu panteru koja je blistala, ali je rijetko nosim”, otkrila nam je tada Jadrana Kosor.

Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.