Guliver image

‘BIT ĆETE GLADNI I BEZ SVEGA…. SAMO NEK’ STIGNE JESEN’ Medvedev podrugljivo o sankcijama SAD-a: Radujemo se odlukama djeda Joea’

Autor: Dnevno.hr

Zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Rusije Dmitrij Medvedev komentirao je posljedice sankcija koje su uvele zapadne zemlje Ruskoj Federaciji rekavši kako je naglasio da  je uvjeren da ove države bez ruskih resursa neće moći izbjeći inflaciju i ekonomski pad.

Tako je na službenom Telegramu komentirao odnose Zapada i Rusije poručivši da su neke države na Zapadu počele shvaćati da bez Rusije neće imati hranu, energiju za grijanje, metale…

“Osim toga, bez ruskog goriva, do 40 posto Amerikanaca riskira ostati bez struje za nuklearne elektrane. No, to je samo dio ove liste. Sada se radujemo sljedećem paketu europskih sankcija i velikim sankcijama djeda Joea (Bidena) nakon kojih autori sankcija odmah počinju smišljati sheme zaobilaženja”, poručio je Medvedev.

Smiješite se gospodo, samo se smiješite

Medved je nakon toga rekao: “Neću vas podsjećati na inflaciju, cijene svih vrsta goriva i prognoze pada ekonomije. Svi podaci su javno dostupni, a ovo je tek prvi mjesec ljeta. Čekamo jesen, kada ćemo morati prikupiti glavnu ‘žetvu’ sankcija. U međuvremenu, lokomotiva njihove ekonomije i digitalnih valuta punom parom ulijeće u zid. Smiješite se gospodo, samo se smiješite”, poručio je Medvedev.

Podsjetimo, Europska unija je 3. lipnja uvela je šesti paket sankcija Rusiji, u tom paketu predviđena je zabrana kupovine ruske nafte u roku od šest mjeseci, naftnih derivata u roku od osam mjeseci te isključenje iz međunarodnog bankarskog sistema Sberbanke, Rosselhozbanke te Moskovske kreditne banke.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.