Screenshot/YouTube

Šešelj i Drašković optuživali jedan drugog da su Hrvati: ‘Tuđmanov špijune, pokaži rodni list’

Autor: Dnevno.hr

Stižu nam izbori i politike će nam ove godine biti “preko glave”, a u tom povodu prisjetimo se sučeljavanja koje je 1997. godine “nokautiralo” gledatelje iz njihovih fotelja. Oni malo stariji sigurno se sjećaju urnebesnog sučeljavanja, najgledanijeg duela s ovih prostora, a u ovom feljtonu podsjećamo se spektakla. Kako su Šešelj i Drašković jedan drugom nabacivali da su – Hrvat!

Naime, dvojica srpskih političara, Vojislav Šešelj i Vuk Drašković, žestoko su se sukobili u duelu, a osim niskim udarcima, navodno su se nakon emisije sukobili i šakama.

Napomenimo i kako su Šešelj i Drašković, koji su zaratili kao najljući neprijatelji, bili veliki prijatelji, pa čak i kumovi, no te su večeri izvlače ono najgore iz sebe kako bi diskreditirali jedan drugoga i ubrali političke bodove.

‘Špijunska ekspozitura Franje Tuđmana’

U jednom je trenutku Drašković upitao Šešelja zna li da se u SAD-u za predsjednika ne može kandidirati osoba koja nije rođena u toj zemlji, a onda je iz sakoa izvukao svoj rodni list.

“Ime oca Vidak, ime majke Stoja, nacionalnost oca Srbin, nacionalnost majke Srpkinja. Ja bih želio da Vojislav Šešelj pokaže svoj rodni list, da vidimo što piše u rubrici nacionalnost. Vi se dobro sjećate kad ste došli u Beograd, kada sam napravio s vama intervju za novine, pitao sam vas što ste po nacionalnosti, odgovorili ste Jugosloven. Međutim kruže odavno priče da je vaše porijeklo hrvatsko. Ljudski za mene to nije važno, međutim kad je u pitanju funkcija predsjednika, to i nije nevažno”, rekao je u jednom trenutku duela Drašković.

U jednom je trenutku čak čitao brojeve iz hrvatskog imenika pa je rekao kako je Hrvatska puna Šešelja i da su svi katolici. “Gospodine Draškoviću, maloprije ste spominjali sociološkom i filozofskom društvu Hrvatske nisu okupljali hrvatski nacionalisti i ustaše nego dosta Srba i ljudi koji su bili izrazito antinacionalistički nastrojeni. Ja sam usred Zagreba napao Kadelja”, odgovorio mu je Šešelj. Šešelj je u jednom trenutku izjavio i kako je Drašković u studio došao drogiran jer je pokušao dokazati činjenicu da je “Šešelj špijunska ekspozitura Franje Tuđmana u biću srpskog naroda”.




JESU LI UISTINU ‘PSI RATA’? DOZNAJTE OD NJIH SAMIH: Konačno snimljen film o stranim dragovoljcima

 




‘Odvratan kao čovjek’

Da se Vuk i Vojo i dalje ne vole, dokaz su i divne riječi koje su rekli novinarima nakon objavljivanja Draškovićeve autobiografije “Ožiljci života”. U toj je knjizi Drašković napisao da on i Ivan Stambolić zaslužuju biti prokleti.

“Nas dvojica zaslužujemo neko prokletstvo. Zato što je on lansirao Miloševića, a ja Šešelja “, veli Vuk, na što je Vojo odgovorio u svom, ajmo reći osebujnom stilu. “Lansiraću ja njega u kosmos, je**o mu pas mater. Vuk Drašković je jedan od najvećih izdajnika srpskog naroda”, poručio je Šešelj novinarima.

A prisjetimo se i divnih riječi koje su uslijedile nakon što mu je Drašković poslao SMS čestitke na slobodi po povratku iz Haga. “Gadi mi se, on je odvratan kao čovjek”, ustrajan je Šešelj u svojoj retorici.

Podsjetimo, Šešelj je o Draškoviću objavio knjigu s naslovom “Narkomanija Vuka Manitoga”.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.