Foto: Antonio Balic / CROPIX

Dodik bijesan nakon donošenja rezolucije: ‘To je promašeno, nisu uspjeli imati ni većinu’

Autor: I.G.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je nakon što je Opća skupština UN-a usvojila Rezoluciju o genocidu u Srebrenici da nisu uspjeli imati ni većinu, što, kaže, govori da je riječ o promašenoj rezoluciji.

“Skoro 110 zemalja nije glasalo ili je bilo protiv ili suzdržano. Ovo je promašena rezolucija, a to znači da je UN nije podržao. Njihov plan da Srbima nametnu genocid i moralnu diskvalifikaciju je propao”, rekao je Dodik nakon usvajanja rezolucija. Rekao je i da su 84 glasa “za” nedostatna.

“Amerikanci će reći da je dovoljno 84 glasa “za”, ali po kojem principu je to dovoljno? Je li to demokratski? Pa nas na Zapadu uče da je demokratska većina ona koja je natpolovična od ukupnog broja. Nemaju to?”, pita Dodik.

Foto: Screenshot

Vučićev performans

Podsjetimo, Generalna skupština Ujedinjenih naroda usvojila je u četvrtak, 23. svibnja, Rezoluciju o genocidu u Srebrenici. Za Rezoluciju su glasale 84 zemlje, 19 je bilo protiv, a 68 suzdržano.

Vučić opet drami pred UN-om, evo novog cirkusa: ‘Nitko na svijetu mi ju neće uzeti’

Među zemljama koje su glasale protiv rezolucije našla se i Srbija. Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, nakon glasanja u UN-u, ogrnuo se srpskom zastavom i objavio fotografiju na svom Instagram profilu, izazivajući dodatne kontroverze.




Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.