Foto: CROPIX

Odvjetnik iznio nove šokantne detalje o malenoj Danki: ‘Slučaj je upropastila policija’

Autor: B.T.

Od nestanka dvogodišnje Danke Ilić u Srbiji prošla su gotovo dva mjeseca, a tijelo djevojčice još nije pronađeno. Malenku Danku navodno su ubili radnici JKP “Vodovod” Dejan Dragijević i Srđan Janković. Oni su priznali krivnju, a Dejan je navodno kasnije s bratom i ocem sakrio Dankino tijelo. U međuvremenu je u policijskoj upravi u Boru preminuo Dejanov brat Dalibor Dragijević, a 15. svibnja preminula je i njegova majka Svetlana Dragijević.

Novi svjedoci u slučaju bit će saslušani idućeg tjedna u Višem javnom tužiteljstvu u Zaječaru. Također, kako navodi Blic, očekuju se i posljednje analize DNK uzoraka, kao i GPS analiza, a jedan od ključnih rezultata je psihijatrijsko vještačenje osumnjičenih za ubojstvo djevojčice koji su, nakon što su proveli vrijeme u Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici u Beogradu proglašeni uračunljivima.

Odvjetnik Nikola Ristović rekao je za Blic kako idući koraci ovise isključivo o tužiteljstvu koje sada dalje utvrđuje činjenično stanje prikupljenim dokazima, DNK vještačenjem i svih drugih dokaza koji se mogu izvesti u kaznenom postupku.

Foto: CROPIX

‘Postoji promil nade da ćemo Danku pronaći živu’

Nakon što je malena Danka nestala 26. ožujka, a sudbina Dankinog tijela i dalje je nepoznata. Igor Jurić, osnivač beogradskog Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, nedavno je ponovno apelirao da se nastavi sa potragom za dvogodišnjom devojčicom.

“Ovaj protok vremena je izuzetno velik i zato je teško očekivati da će se čudo dogoditi. Međutim, u čudo treba vjerovati i ja se nekako još uvijek nadam da će se Danka pronaći. Naravno da je bitno saznati pravu istinu, naravno da je bitno i za obitelj da se pronađe tijelo, ali još uvijek nekako vjerujem da postoji taj promil nade da ćemo i Danku pronaći živu”, istaknuo je Jurić.

Radoslavu Dragijeviću, ocu Dejana Dragijevića uskoro ističe dvomjesečni pritvor, te će on biti pušten na slobodu jer kako je rečeno u tužiteljstvu, ne postoji zakonska mogućnost da za produženje. S druge strane ističu da će biti predložen produžetak pritvora za glavnoosumnjičene Dejana i Srđana dok krajnji rok za podizanje optužnice ističe u listopadu.

Na dan nestanka male Danke vidio osumnjičene na neobičnom mjestu: ‘Jedno me pitanje muči’




‘Dankino tijelo nikad neće pronaći’

S druge strane, srpski odvjetnik Borivoj Borović rekao je u srijedu za srpske medije kako smatra da Dankino tijelo nikad neće biti pronađeno. Borović je agenciji Beta kazao da je pod pritiskom političke vlasti policija odradila istragu “traljavo i neprofesionalno”.

“Ovaj slučaj je policija upropastila jer je javno vodila istragu, objavljujući čak i izjave koje su okrivljeni dali na saslušanju. Pogrešno je i što je javnosti i okrivljenima priopćeno da je za to kazneno djelo predviđena doživotna kazna zatvora. Zatim je u policijskoj stanici preminuo jedan od osumnjičenih, vjerojatno pod torturom. Sada svaki okrivljeni, koji je preživio, može reći da mu je pod policijskom torturom iznuđena izjava”, rekao je odvjetnik.  Prema njegovim riječima, ako se dokaže da je Dalibor Dragijević preminuo uslijed policijske torture, izjave ostalih okrivljenih koji su priznali zločin ne mogu biti dokaz.




“Ako ne bude ni DNA tragova iz vozila, to će značiti da su političari kontaminirali sve dokaze, jer su brzopleto htjeli priopćiti da je riješen taj slučaj. Policija se prilično osramotila što ni poslije skoro dva mjeseca nije pronašla tijelo. Očigledno je da nisu na vrijeme poduzeli kriminalističke i forenzičke radnje, već su se oslanjali na poligraf, što je nebitno za tužiteljsku istragu. Tijelo Danke Ilić neće biti pronađeno i istraga će se morati obustaviti, a ova tragedija će biti pretvorena u farsu”, rekao je Borović.

Autor:B.T.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.