Foto: Luka Gerlanc / CROPIX

Novinar Margetić uhićen, ‘uhodio Kalmetu’: ‘Srami se, gadno si se zafrkao’

Autor: Daniel Radman

“Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljanina u dobi od 49 i 38 godina koje se sumnjiči za kaznena djela “Nametljivo ponašanje” i “Neovlašteno slikovno snimanje”.

Sumnjiči ih se da su se od kraja lipnja 2020. godine do 28. srpnja 2023. godine u Zadru nametljivo ponašali prema 65-godišnjem hrvatskom državljaninu kojeg su ustrajno pratili ili uhodili te s njim nastojali uspostaviti neželjeni kontakt. Osumnjičenici su takvim ponašanjem kod oštećenog izazvali strah i tjeskobu te je događaj prijavio policiji”, javila je PU Zadarska. “Protiv obojice muškaraca se podnosi kaznena prijava u redovnom postupku”, naglasi su.

Ova vijest postaje zanimljiv tek kad se navedu i osumnjičeni za djelo, odnosno žrtva pa tako treba navesti da se radi o novinarima, Domagoju Margetiću i Hrvoju Bajlu koji su, proizlazi iz prijave, tri godine pratili Božidara Kalmetu, bivšeg gradonačelnika Zadra i šefa županijskog ogranka HDZ-a.

“Povrijedili privatnost”

No, to nije sve što im se stavlja na teret. Također, sumnjiči ih se da su 30. srpnja oko 18 sati na otoku Ugljanu, u otvorenom djelu privatnog objektu neovlašteno slikovno snimali prostor posebno zaštićen od pogleda, a potom su snimljene fotografije javno objavili u medijskom prostoru i na taj način učinili dostupnu drugim osobama čime su povrijedili privatnost 51–godišnjeg državljanina i maloljetne državljanke Velike Britanije koji se nalaze na objavljenim fotografijama.

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Inače, riječ je o vili za koju novinarski dvojac tvrdi da je Kalmetina te da je “izgrađena na reketu”. Inače, u posljednje vrijeme Bajlo i Margetić su objavili više tekstova na račun Kalmete. Tako je Bajlo u svom statusu naveo da su i prijavljeni po Kalmetinoj prijavi da su u policiji proveli osam sati.

“Kalmeta srami se, ako si mislio da ćeš ovako zaustaviti one koji istražuju tvoj kriminal, gadno si se zafrkao”, poručio mu je Bajlo preko Facebooka.

Oduzeta dva mobitela, kamera i medij za pohranu podataka

Policija im je nakon saslušanja oduzela mobitela.




Je li Milanović toga svjestan? Ponovno je Plenkoviću napravio ogromnu uslugu: Nadigrao je protivnike i ostvario svoj cilj

“Tijekom kriminalističkog istraživanja od osumnjičenih su oduzeta dva mobitela, kamera te mediji za pohranu kako bi se obavila pretraga istih. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Nametljivo ponašanje te kazneno djelo Neovlašteno slikovno snimanje, protiv obojice muškaraca se nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava u redovnom postupku”, pojasnili su iz PU Zadarske.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.