Foto:Goran Mehkek / CROPIX

Izvadili Milanoviću iz prošlosti potez kojeg bi najradije zaboravio: Pamte crveni šuškavac u Sarajevu

Autor: Dnevno.hr

Nakon što je najavljeno otvaranje pregovora s Bosnom i Hercegovinom o članstvu u Europskoj uniji, o statusu Hrvata u susjednoj zemlji oglasio se predsjednik Zoran Milanović, koji nije propustio priliku da još jednom prozove premijera Andreja Plenkovića.

Milanović je u priopćenju napisao kako “Hrvati u BiH dočekuju pregovore s EU bez prava da sami biraju svog predstavnika u najvišoj državnoj instituciji”, a onda je dodao i da Plenković nije učinio ništa po tom pitanju.

HDZ-ovci su mu brzo odgovorili na prozivke, poduljim statusom koji su objavili na Facebooku, a predsjednika su podsjetili i na neke njegove starije izjave i podršku Željku Komšiću.

Foto: Antonio Balic / CROPIX

Stara ljubav zaborava nema

“Dok se Andrej Plenković bori za Hrvate u BiH i njen europski put, Milanović nije učinio ništa. Ni sada – ni prije”, započeli su objavu pa nastavili:

“Jednom komšićevac, uvijek komšićevac. Zavidni Milanović ne može protiv sebe. Donedavno je ‘prijetio’ Zapadu ako se ne otvore pristupni pregovori s BiH, no sada kada je uz ustrajni angažman hrvatskog premijera Europska komisija dala zeleno svjetlo za BiH, Milanović ponovno nasrće na Vladu, ali i čitavu EU. Očito je frustriran jer je taj povijesni iskorak za susjednu nam državu, u kojoj su Hrvati konstitutivni narod, učinjen bez i najmanjega njegovog doprinosa”, pišu HDZ-ovci.

Potom su konstatirali kao “zavist i jal nisu ono najgore kod Milanovića”, kao i da će “pristupni pregovori bit će otvoreni unatoč i usprkos njemu – koji je svojim vulgarnostima i uvredama na račun cijelog demokratskog Zapada u biti pokušavao minirati europski put BiH”.

“Sramotio je Hrvatsku pred civiliziranim svijetom i nanosio štetu Hrvatima u BiH. Prisjetimo se da je Milanović svojom famoznom izjavom o ‘sapunu’, izrečenom neposredno prije zadnjih izbora u BiH, samo mobilizirao mnoge Bošnjake da glasuju upravo za Komšića. Stara ljubav zaborava nema.




Nakon sezone iz noćne more Modrićev suigrač napokon saznao prekrasnu vijest koja sve briše

Milanovićev je cilj isti kao kad je u crvenom šuškavcu po Sarajevu navijao za unitarista Komšića i radovao se što će Bošnjaci preglasati Hrvate na izborima za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Jedino su metode sada drukčije, prikrivenije, zamotane u plašt provokacije – tj. tobožnje brige za naše sunarodnjake u BiH”, zaključili su HDZ-ovci.




Podsjetimo, Milanović je u priopćenju istaknuo kako se “Plenković i sada hvalisa kako su partneri u Briselu čuli njegove poruke vezane uz BiH, prikazujući sebe kao veću Ursulu od Von der Leyen, iako svih ovih godina nismo ni čuli ni vidjeli da je bar jednom u Briselu ikome rekao – ne, dok se ne zajamče prava Hrvata u BiH”.

“Niti na jednom Europskom vijeću ili na sastanku svojih briselskih partnera Plenković nije posegnuo za pravom koje ima i koristi svaka suverena članica EU”, dodao je.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.