Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

IMENA KOJA BI VAS MOGLA IZNENADITI! S kim Škoro ide na izbore? Na listi i jedan zaboravljeni slavonski političar

Autor: Iva Međugorac

Otkako je nakon poraza u prvom krugu predsjedničkih izbora Miroslav Škoro najavio povratak u političku arenu na parlamentarnim izborima, njegovi javni nastupi su se prorijedili, a samim time, njegov politički plan i angažman postaju sve intrigantniji. No, oni koji pomno prate njegove političke aktivnosti tvrde kako Škoro uistinu kuje ozbiljne planove i sastavlja vrlo relevantan tim s kojim će nastojati pomrsiti račune dvjema velikim strankama – HDZ-u i SDP-u.

Pregovori, zbijanja redova, pa i dopuštene političke kalkulacije u punom su jeku, a Škoro se još nećka oko toga hoće li na izbore izaći u jednoj od izbornih jedinica u Zagrebu ili u četvrtoj jedinici, odnosno svojem rodnom Osijeku. Odluči li se na izbore izaći kao nositelj liste u Zagrebu, tada će snage odmjeriti s Davorom Bernardićem i Andrejom Plenkovićem, što se čini kao prilično zanimljiva utakmica.

U Škorinu timu svjesni su kako moraju poraditi na rezultatima u Dalmaciji, pa se tamo namjeravaju osloniti na Most, ali ipak ne u cijelosti. Računaju, naime, na Mostove kapitalce – Nikolu Grmoju i Miru Bulja. No, po tom pitanju tek se trebaju postići konkretniji dogovori koji doduše još nisu ni krenuli pa su u Mostu pomalo nervozni, muče ih neizvjesnost i iščekivanje.

Kada je, pak, o Zagrebu riječ, tu će Škoro mrežu graditi sa Zlatkom Hasanbegovićem, dok će čelni čovjek za Slavoniju biti nekadašnji HDSSB-ovac Krešimir Bubalo. Što se Suverenista tiče, oni nisu posve zadovoljni suradnjom sa Škorom. Kako kažu, vremena je sve manje, a pregovori i relevantni dogovori još nisu krenuli pa stoga ne odbacuju mogućnost da na izbore izađu i kao samostalna politička opcija. No ipak su spremni do sredine ožujka pričekati Škoru da se očituje o zajedničkom izlasku na izbore.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.