Foto: Facebook

Glavašević biciklom stigao do Njemačke: Stao u supermarketu i usporedio cijene

Autor: I.G.

Bojan Glavašević, nezavisni kandidat na listi SDP-a za Europski parlament, trenutno se nalazi u Njemačkoj u sklopu svoje predizborne kampanje kojom putuje biciklom od Bruxellesa do Zagreba. U gradu Heidelbergu posjetio je lokalni supermarket i usporedio cijene namirnica s onima u Hrvatskoj.

Glavašević je komentirao izjavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, koji je rekao da inflacija nije pojela rast plaća u Hrvatskoj. Glavašević tvrdi da su cijene u Njemačkoj jednake ili niže od onih u Hrvatskoj, dok su prosječne plaće u Njemačkoj dvostruko veće. Postavio je pitanje zašto Hrvati žive lošije nego ostatak Europske unije, te je kritizirao Plenkovića da bi se trebao baviti tim problemom umjesto političkim odnosima.

 

Andrej Plenković danas je rekao kako nije točno da je inflacija pojela rast plaća u Hrvatskoj. Nalazim se u Njemačkoj, svakodnevno idem u trgovine i pratim cijene i mogu reći da su iste ili niže nego u Hrvatskoj. S jednom velikom razlikom, prosječna plaća u Njemačkoj duplo je veća nego u Hrvatskoj. Glavno pitanje na koje Andrej Plenković treba dati odgovor, a nikako da ga da, je zašto Hrvati žive lošije nego ostatak Europske unije? Bolje da se bavi time, nego svojim lošim brakom s Domovinskim pokretom.

Pogledajte kakve su cijene u Njemačkoj! 👇👇

Posted by Bojan Glavašević on Friday 24 May 2024

 




Naveo je i neke cijene iz supermarketa u Njemačkoj:

Jabuke: 1.99 eura (na akciji)
Kruške: 1.89 eura (na akciji)
Banane: 2.39 eura
Kivi: 0.65 eura po kilogramu (na akciji)
Lubenice: 1.29 eura po kilogramu
Mrkva: 1.99 eura po kilogramu
Luk: 1 euro po kilogramu
Mladi krumpir: 1.99 eura po paketu
Kava Nescafe Gold: 10 eura za 200 grama
Brašno: 1.59 do 1.79 eura po kilogramu
Tjestenina Barilla: 2.09 eura
Tjestenina tagliatelle: 1.89 eura
Tjestenina: 1.49 eura
Peciva: 0.19 eura
Lokalna jaja: 3.69 eura
Jaja robne marke: 2 eura
Mljeveno meso: 7.95 eura




Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.