Foto: Damir Krajac / CROPIX

Zajec otklonio sve dvojbe: ‘Jakirović ostaje, više sam u životu mijenjao žena nego trenera’

Autor: K.I.

U Dinamu su održali press konferenciju dan nakon završetka sezone i osvajanja naslova hrvatskog prvaka. Dinamo je u nedjelju odigrao 3:3 protiv Rudeša u za njih rezultatski nebitnoj utakmici nakon čega je uslijedila velika fešta na Trgu bana Josipa Jelačića.

Iz Dinama su u nedjelju najavili kako će danas na Maksimiru biti održana presica na kojoj će se pojaviti predsjednik Velimir Zajec, sportski direktor Marko Marić, te trener Sergej Jakirović. Tako je i bilo, ali obraćanje medijima bilo je završeno bez postavljanja novinarskih pitanja.

“Malo je prerano za ovakvu konferenciju, no takav je posao. Puno radimo i rano i nije nam problem dignuti se iako smo jučer bili u štimungu. Hvala navijačima, igračima, treneru i stručnom stožeru, te svima oko kluba, ovoj novoj grupaciji koja je dala sve od sebe da se uskladi s nama. Ipak nisu ljudi iz nogometa. Čestitam svima”, izjavio je Zajec.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Zahvala navijačima

Oglasio se onda trener Jakirović: “Te ću scene pamtiti cijeli život. Fantastična atmosfera i organizacija. Još kad se popnete na binu izgleda kao da ima 100.000 ljudi. Ispunio mi se san jer smo osvojili sve što se dalo osvojiti.Kad gledaš neke dočeke na Trgu se nekako zamišljaš u tim situacijama. Ne sjećam se što sam pričao, samo se sjećam pjesme. Hvala navijačima, od srca. Sad mali odmor i čeka nas veliki posao. Posebno Marka Marića – rekao je Jakirović.

Riječ je onda preuzeo Dinamov sportski direktor: “To se nikad ne zaboravlja, bilo je predivno. Kad vidite malo djecu da trče uz autobus… Iskrena ljubav i strast prema nogometu. To sigurno nikad neću zaboraviti. To nam je dodatni motiv za dalje, želimo napraviti još veći iskorak.”

Osvrnuo se Zajec i na glasine o smjeni trenera Jakirovića. “Ne trebam o tome pričati jer o smjeni nije bilo ni govora. Uvijek sam bio uz trenera gdje god sam radio. Imam puno iskustva i znam da se rezultat može napraviti samo ako imaš kontinuitet u svim aspektima. Ne volim puno mijenjati trenere. Više sam u životu mijenjao žene. Nažalost, takav mi je život. Maksimalna podrška s moje strane prema treneru i tehničkom direktoru. Imat ćemo još bolje rezultate. Pred nama je teška i naporna sezona, moramo se već sad pripremiti.”

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Pogled prema novoj sezoni

Marić se osvrnuo i na nadolazeću sezonu: “Želimo napraviti stabilnu momčad, koja će biti toliko jaka da nam dozvoli da možemo, kao jučer, promovirati mlade igrače. To je najbitniji segment kluba, jer Dinamo živi od mladih igrača. Jako sam ponosan da smo imali priliku dati im šansu. U Dinamu nije dovoljno biti samo prvak, treba stvarati i nove igrače. Ne samo za Dinamo nego i za hrvatski nogomet, jer on živi od Dinama.”




Kalinić pričao o budućnosti Livaje, Perišića, pa poslao poruku Daliću: ‘Neka stavi Baturinu umjesto Modrića’




Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.