Guliver image

U Španjolskoj je neki otpisuju, ali Olmo vjeruje Hrvatskoj: Pričao i o Dalićevim tajnim adutima

Autor: Ivor Krapac

Nedavno završeni međunarodni turnir u Egiptu je za Hrvatsku donio i dobre i loše stvari. Bolji dio priče bio je onaj iz završne utakmice protiv domaćih Egipćana, koje su Vatreni svladali s 4:2, a više kritika bilo je nakon polufinala protiv Tunisa, kada je Hrvatska prošla dalje u raspucavanju s 11 metara nakon što u osnovnih 90 minuta nije bilo golova.

S nastupima hrvatske reprezentacije je u domovini tako da se često ide od kritika do pohvala, ovisno o pojedinoj utakmici, a pogled iz nešto drugačije perspektive dao je čovjek koji dobro poznaje Hrvatsku, bivši dinamovac Dani Olmo, koji će Vatrenima biti na drugoj strani u prvoj utakmici na Euru, 15. lipnja u Berlinu, kada će u dresu Španjolske konkurirati za nastup protiv izabranika Zlatka Dalića.

Olmo vjeruje Vatrenima. Nije ih gurnuo u drugi plan u priči o favoritima za dolazak za naslov na Euru, bez obzira na to što o šansama za trofej govorile procjene ili prognoze drugih.

LGM/Panoramic / Guliver Image

‘Po meni je i Hrvatska jedan od favorita’

“Po meni je i Hrvatska jedan od favorita. Ne govorim to iz kurtoazije, vidjet ćete. Ima Hrvatska igrača koji će biti sve bolji i bolji, postati još veće klase nego što su sada. Na Europskom prvenstvu mogu zablistati”, rekao je Dani Olmo u razgovoru za Sportske novosti.

Spomenuo je pritom i neke tajne adute na koje računa Zlatko Dalić, one koji se u dresu Hrvatske još nisu razmahali na velikom natjecanju, poput Lovre Majera i Luke Ivanušeca, a kaže da je primijetio i povratak Marka Pjace u reprezentaciju. “On je pravi igrač, a jako sam sretan što je Majer bio najbolji igrač utakmice s Egiptom, volim njegov nogomet.”

“Ma, Hrvatska ima jako dobru reprezentaciju. Osim ovih koje sam nabrojao, tu su Livaković, Petković, još jedan mladi igrač Josip Šutalo. A što kazati o Modriću, Kovačiću, Brozoviću? Kada startaju velika natjecanja, Hrvatska postaje najjača, najopasnija i najubojitija. To je posebna snaga Hrvatske, najbolji ste kad je najpotrebnije, dokaz su velika ostvarenja na svjetskim prvenstvima”, rekao je Olmo u razgovoru za SN, u kojem nije zaobišao niti klasu Joška Gvardiola, svojeg dobrog prijatelja s kojim je do kraja prošle sezone bio u njemačkom RB Leipzigu.

Foto: GuliverImage

Sanja finale svoje Španjolske protiv Vatrenih

Španjolska i Hrvatska srest će se u prvoj utakmici u skupini na Euru, a Olmo ima san i o ponovnom susretu u finalu, u borbi za naslov europskog prvaka u Njemačkoj. Protiv Vatrenih je u završnoj utakmici već igrao u proteklom izdanju Lige nacija, na završnom turniru prošlog ljeta u Nizozemskoj, kada su Španjolci došli do naslova u raspucavanju s 11 metara.




Prije toga, Olmo pamti igranje protiv Hrvatske i na prošlom Euru, u ljeto 2021., kada su Španjolci u osmini finala u Kopenhagenu prošli dalje s 5:3 nakon produžetaka, a on je imao dvije asistencije u dodatnih 30 minuta, u kojima je Španjolska riješila utakmicu.

Dakako, Hrvatsku dobro poznaje i zbog dugog boravka u Dinamu, u razdoblju od 2015. do ’20., kada se razvijao kao igrač i kao osoba. Zavolio je zemlju i njezine ljude, a emocije su ostale i nakon što je klupsku karijeru nastavio u Njemačkoj.

Nakon sezone iz noćne more Modrićev suigrač napokon saznao prekrasnu vijest koja sve briše




Neki u Španjolskoj imali drugačiji pogled

Pogled pun poštovanja, kako ga je iskazao Dani Olmo, drugačiji je od stava koji je u Španjolskoj nedavno bio drugačiji, a nakon prvog nastupa Vatrenih na nedavnom turniru u Egiptu, u polufinalu protiv Tunisa, takav negativan stav prema Dalićevim izabranicima izrazili su tamošnji poznati sportski listovi Marca i AS.

Komentar koji je imao AS istaknuo je da je Hrvatska “momčad koje se ne treba nimalo bojati”, a Marca je kritizirala igru Vatrenih protiv Tunisa i u razdoblju dok je na terenu bio Luka Modrić i nakon što je Modrić izašao iz igre. Hrvatsku su u komentaru Marce vidjeli kao teškog protivnika, no Španjolce ipak smatraju jačom i među glavnim favoritima na ovoljetnom Euru.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.