Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Sjajne vijesti za hrvatskog reprezentativca: Izbjegao je operaciju, evo kada bi se trebao vratiti

Autor: Dnevno.hr/K.I.

Iz Pamplone stižu dobre vijesti za Osasunu, hrvatsku nogometnu reprezentaciju i izbornika Zlatka Dalića. Naime, hrvatski napadač Osasune Ante Budimir neće morati na operacijski zahvat zbog ozljede koju je pretrpio prošlog vikenda.

Četvrti najbolji strijelac španjolskog prvenstva s 13 postignutih golova ozlijedio se prošle nedjelje na Kanarskim otocima. Nakon duela s protivničkim igračem pao je i udario licem o travnjak, a nakon što je zamijenjen izgubio je svijest, te je prevezen u lokalnu bolnicu.

Tamo mu je dijagnosticiran lom maksilarnog sinusa, šupljine u kosti, na desnoj strani lica. Nakon tog pregleda se bio priključio suigračima u hotelu te s njima normalno u ponedjeljak poletio natrag u Pamplonu.

Foto: Goran Mehkek/CROPIX

Izbjegao je odlazak ‘pod nož’

Nagađalo se da će Budimir morati na operacijski zahvat, ali, srećom, on neće biti neophodan i moći će hrvatski napadač nastaviti igrati sa zaštitnom maskom na licu. Ostaje nepoznanica jedino hoće li propustiti koju utakmicu. Prva sljedeća utakmica za Osasunu je na rasporedu za šest dana protiv Alavesa, a slijede im potom jake utakmice protiv Girone i Real Madrida.

Budimir ove sezone inače igra sjajno u španjolskom prvenstvu, a španjolska La Liga ga je uvrstila među pet kandidata za najboljeg igrača mjeseca veljače 2024. godine.

Budimiru za spomenutu nagradu konkuriraju Federico Valverde (Real Madrid), Marcos Llorente (Atletico Madrid), Yuri Berchiche (Athletic Bilbao) i Robert Lewandowski (Barcelona). Ime pobjednika trebalo bi biti poznato za nekoliko dana.

Hrvat, Srbin i Musliman drmali Jugoslavijom: Čuvena trojka se raspala nakon neobične situacije







Autor:Dnevno.hr/K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.