Instagram

POZNATA HRVATICA U OČAJU! ‘Ne usuđujem se uopće ulaziti u dućane, sve je preskupo!’

Autor: Gordan Ivan Šojat

Naše ‘Kraljice šoka’, Hrvatska ženska rukometna reprezentacija, krenula je sa pripremama za dvije kvalifikacijske utakmice za plasman na Svjetsko prvenstvo u Švedskoj, Norveškoj i Danskoj, koje će biti održano krajem godine u prosincu.

Rukometašice su se okupile u Zagrebu, odakle su se zaputile u Prelog, gdje će se spremati za dvoboj protiv Slovačke, a svoje mišljenje o nadolazećim utakmicama dala je kapetanica Katarina Ježić i još je otkrila kako se privikava na novi klub i Norvešku.

“Svi znamo koliko su uvijek bitne utakmice za reprezentaciju, no ove sa Slovačkom imaju težinu više. Naime, igra se za plasman na Svjetsko prvenstvo, a mi na SP želimo otići. Plasmanom na Svjetsko prvenstvo dobivamo mogućnost odlaska na Olimpijske igre u Pariz 2024. godine”, rekla je Katarina, a prenosi Večernji list.

Potreban je oprez

“Izbornik nam je svima poslao videosnimke njihovih utakmica. Dosta igračica igra u inozemstvu, neke poznajem još iz Mađarske lige kada sam igrala za Siofok. U svakom slučaju, to je reprezentacija koja u posljednje vrijeme igra sve bolje i morat ćemo biti vrlo oprezni”, govori Ježić, kojoj će nedostajati cimerica Anom Debelić.

“Nažalost, ostala sam bez stalne cimerice na putovanjima. No, razlog zbog koje je nema me iskreno razveselio. Naime, čeka bebu”,  otkrila je Katarina.




Protiv Slovačke Hrvatska je do sad odigrala dva susreta isto u kvalifikacijama i na oba naše su rukometašice odnijele pobjedu, ali to je sve bilo prije desetak godina.

Skupa zemlja

Kapetanica Hrvatske našla je novi klub na sjeveru Europe u Norveškoj, a nova članica Vipersa, aktualnih pobjednica Lige prvakinja, ostala je šokirana vremenom, ali i razlikom cijena između skandinavske zemlje i Turske.

“Zamijenila sam topliji kraj za izuzetno hladni. Doduše, kada sam prvi put došla u Kristianstad bilo je sunčano. Nažalost, to je bio i jedini sunčan dan otkako sam tamo. Sve vrijeme stalno padaju kiša ili snijeg i stalno je zima”, rekla je Katarina i dodala:

“Stanujem u centru gradu, pet minuta od dvorane, i sve mi je blizu. Tako da mi ne treba automobil. Kada sam došla puno mi je pomogla Ana koja je ovdje već drugu sezonu. Žao mi je što nećemo dijeliti minutažu u klubu”, govori Katarina, koja je iznenađena skupoćom života u Norveškoj:

“O, da. Ne usuđujem se uopće ulaziti u dućane. U Turskoj je sve bilo puno jeftinije. Ovdje su me cijene šokirale”, iskrena je Katarina Ježić.

Autor:Gordan Ivan Šojat
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.