Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

U strašnoj nesreći u Rijeci poginuo poznati hrvatski olimpijac (50)

Autor: Dnevno GIŠ

Strašna nesreće dogodila se sinoć u tunelu Pećine na riječkoj zaobilaznici, u kojoj je život izgubio proslavljeni hrvatski Olimpijac Antonijo Rački u pedesetoj godini života, a život je izgubila još jedna osoba, dok je još troje ljudi ozlijeđeno, od toga dvoje teško.

Kako se doznaje sudar se dogodio kada je vozač ‘minija’ zbog neprilagođene brzine i mokrog kolnika prešao u suprotni trak te se sudario s nadolazećim teretnim vozilom.

U nesreći su poginule dvije osobe u Mini Morrisu, vozač ‘minija’ je teško ozlijeđen isto kao i vozač kamiona, dok je jedna osoba iz ‘minija’ prošla sa lakšim ozljedama, i svi ozlijeđeni smješteni su u KBC Rijeka.

Foto:Instagramscreensoht

Poznati Olimpijac

Riječki Novi List doznao je kako je jedan od poginulih naš Olimpijac Antonijo Rački, dok je među ozlijeđenima njegov sin, neslužbeno doznaju iz Novog Lista.




Antonijo Rački rođen je u Delnicama prije 50. godin, a Hrvatsku je zastupao na dvije zimske Olimpijade u norveškom Lillehammeru 1994., te japanskom Naganu četiri godine kasnije.

Na ZOI u Lillehammeru je u maratonu u skijaškom trčanju osvojio 52. mjesto, dok je još nastupio i u utrkama na 10 kilometara klasično (79. mjesto), kombinaciji (71. mjesto) i 30 kilometara slobodno (63. mjesto). Četiri godine kasnije bio je i na Olimpijskim igrama u Naganu, ali zbog bolesti nije stigao do cilja u utrci na 10 kilometara, dok u utrci na 30 kilometara nije niti startao.

Prevaga za nastavak lude utrke, njegovim buđenjem budi se i Dinamo




Autor:Dnevno GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.